Morgan Stanley'den çılgın dolar yorumu: 2025 yılında öyle bir rakama gelecek ki...

Morgan Stanley'den çılgın dolar yorumu: 2025 yılında öyle bir rakama gelecek ki...

Dünyaca ünlü Morgan Stanley analist ve ekonomistlerinden Türkiye raporu geldi! Analistler Türk Lirası için olumlu bir bakış açısı sergileyerek 2025 ortasında Dolar/TL kurunun 39 seviyesine yükselebileceği tahmininde bulundu. Öte yandan Türkiye'nin kredi iflas takası primleri çin satış tavsiyesinde bulunuldu.

Ekonomi

14.06.2024, 15:37

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) para politikası duruşunun önümüzdeki dönemde daha uzun süre sıkı tutulmasını öngören Morgan Stanley'in analistleri, maliye ve gelirler politikasının dezenflasyon çabalarına daha fazla destek sağlaması senaryosunu baz alarak bu tahminde bulundu.

Kripto para borsasından beklenen haber geldi! Bitcoin yeniden zirveye tırmanıyor Kripto para borsasından beklenen haber geldi! Bitcoin yeniden zirveye tırmanıyor Haberi Görüntüle

DOLAR NE KADAR OLACAK?

Söz konusu raporda  Nida Iqbal ve Hande Küçük gibi analistlerin yer aldığı Morgan Stanley ekonomistleri, TCMB'nin dezenflasyon hedeflerine olan bağlılığının faiz politikasının en az 2025'in ilk çeyreğine kadar değişmeyeceği beklentisini desteklediklerini bildirdi. Öte yandan raporda Türk Lirası için iyimser bir görüşün korunduğu ve Dolar/TL kurunun 2025 ortasına kadar 39 seviyesine yükselebileceği tahmininde bulunulduğu ifade edildi.

Ayrıca Türk banklarıonın performansı da raporda detaylı bir şekilde ele alındı. Analistler, bir sonraki yılda düşen enflasyon, iyileşen marjlar, artan öz sermaye kararlılıkları ve düşük öz sermaye maliyetinin Türk bankaları için olumlu bir tablı çizdiğini vurguladı. 

Borsa günü nasıl tamamladı? İşte 11.10.2024 cuma günü BIST 100 hafta kapanış rakamı... Borsa günü nasıl tamamladı? İşte 11.10.2024 cuma günü BIST 100... Haberi Görüntüle

KREDİ İFLAS TAKASINDA ARTIŞ

Bu kampsamda, raporda Türk banka hisseleri için belirlenen hedef fiyatlar da paylaşıldı. Akbank için "ağırlık artırır" önerisiyle 96 TL, Garanti Bankası için "ağırlık artırır" önerisiyle 160 TL, İş Bankası için ise "ağırlık eşit" önerisiyle 23,70 TL hedef fiyatı belirlendi. 

Öte yandan Morgan Stanley, Türkiye'nin 5 yıllık kredi iflas takas primleri için 217 baz puanlık bir artış hedefi önerdiğini raporunda duyurdu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading