Yandex Metrica

Sitede Ara

Muhteşem dönüş! Panathinaikos'u şampiyon yapan Ergin Ataman Yunanistan'da kahraman ilan edildi: 'Kralların kralı'

Muhteşem dönüş! Panathinaikos'u şampiyon yapan Ergin Ataman Yunanistan'da kahraman ilan edildi: 'Kralların kralı'

Ergin Ataman'ın başantrenörlüğünü yaptığı Panathinaikos, final serisinin beşinci maçında Olympiakos'u 87-82 mağlup ederek Yunanistan Basketbol Ligi'nde şampiyonluğa ulaştı.

Spor

15.06.2024, 09:19

Önce EuroLeague şampiyonluğu, şimdi de Yunanistan Basketbol Ligi şampiyonluğu... Ergin Ataman kişisel tarihine altın sayfalar açmaya devam ediyor. 

Yunan ekip Panathinaikos'a geldiği gün lig ve Avrupa şampiyonluğu sözü verdiğinde çevresindekileri pek de inandıramamıştı. Yunan liginde son iki sezonu boş geçiren Panathinaikos, Avrupa'da da başarıdan bir hayli uzaktaydı. Geçmişi tarihi başarılarla dolu Ergin Ataman, Panathinaikos'un eski günlerine dönmesi için transfer edildi ama bu kadar kısa sürede iki önemli şampiyonluğa ulaşması beklenmiyordu. Oysa Ataman, kendinden ve oyuncularından emindi. Oyuncuları da onun bu güvenini boşa çıkarmadı ve Türk koça iki büyük hediye verdi. Ergin Ataman şimdi sadece kulüpte değil, Panathinaikos'u seven sevmeyen herkesin gözünde bir kahraman...

TFF duyurdu! Süper Lig'de 4. hafta düdük çalacak hakemler açıklandı! TFF duyurdu! Süper Lig'de 4. hafta düdük çalacak hakemler açıklandı! Haberi Görüntüle

2-0'DAN DÖNDÜ

Yunanistan Basketbol Ligi final serisinde işler pek iyi başlamamıştı. Serinin ilk maçı 5 Haziran'da oynandı. Atina'daki ilk maç son iki yılın şampiyonu Olympiakos 89-84 kazandı ve seride durumu 1-0'a getirdi. İkinci maç 7 Haziran'da Pire'deydi. Olympiakos bu maçı da 92-86 kazandı ve seriyi 2-0'a getirerek büyük bir avantaj elde etti. Pire takımının şampiyonluk için sadece bir maça ihtiyacı vardı. Üçüncü maç 10 Haziran2da Panathinaikos'un ev sahipliğinde Nikos Galis Olimpik Kapalı Spor Salonu'nda oynandı. Bu maçı Panathinaikos 83-76 kazandı ve serideki ilk galibiyetini aldı. Bu galibiyet aynı zamanda takıma moral da getirdi. Kritik dördüncü maç ise Olympiakos'un evinde oynandı. Zorlu mücadeleyi 88-85 kazanan Panathinaikos, paradigmayı tersine döndürdü ve durumu 2-2 yaparak içeride oynayacağı serinin beşinci maçı öncesi avantajlı konuma geldi. Serinin beşinci maçı başkent Atina'da oynandı. Rakibini 87-82 mağlup eden Ergin Ataman'ın ekibi Yunan Ligi şampiyonluğunu kazandı. Panathinaikos'ta Kostas Sloukas, 29 sayı ile maçın en skorer oyuncusu oldu. 

Ergin Atamnan ise Yunanistan'da kahraman ilan edildi. Birçok sosyal medya kullanıcısı Yürk ve Yunanistan bayraklarını yan yana paylaşarak Ergin Ataman'a övgü dolu ifadeler kullandı. Bazı kullanıcılar Ergin Ataman'ın Avrupa'nın ve hatta dünyanın en iyi koçu olduğunu, yerinin NBA olması gerektiğini savundu. "En büyük koç", "Kralların kralı", "Winner" gibi ifadeler ise Ataman hakkında kullanılan diğer ifadeler. 

Habere Tepki Ver

4

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Spor


Loading