Müjde Londra'dan geldi: GÖKBEY, HÜRJET ve HÜRKUŞ'a ilgi yoğun, AKSUNGUR çok iyi satıyor

Müjde Londra'dan geldi: GÖKBEY, HÜRJET ve HÜRKUŞ'a ilgi yoğun, AKSUNGUR çok iyi satıyor

TUSAŞ Genel Müdürü Mehmet Demiroğlu, Londra'daki Farnborough Havacılık Fuarı'nda müjde üstüne müjde verdi: "GÖKBEY, HÜRJET ve HÜRKUŞ'a çok iyi bir ilgi olduğunu görüyoruz. AKSUNGUR da çok iyi satıyor." 

Savunma

23.07.2024, 23:18

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından geliştirilen millî hava platformları, İngiltere'de düzenlenen Farnborough Uluslararası Havacılık Fuarı'nda yoğun ilgi görüyor.

TUSAŞ, uçak ve SİHA'ların satışına ilişkin yeni sözleşmelerde imza aşamasına gelirken Türkiye'nin ilk millî genel maksat helikopteri GÖKBEY de başarılı performansıyla göz doldurdu. 

Fuardaki gelişmelere ilişkin bilgi veren TUSAŞ Genel Müdürü Mehmet Demiroğlu, yeni ihracat anlaşmalarının yolda olduğu mesajı verdi. Millî hava platformlarıyla ilgilenen çok sayıda ülkenin bulunduğunu dile getiren Demiroğlu, "GÖKBEY, HÜRJET ve HÜRKUŞ'a çok iyi bir ilgi olduğunu görüyoruz. AKSUNGUR da çok iyi satıyor. Afrika, Orta Asya ve Uzak Doğu ülkeleriyle ihracata yönelik görüşmelerimiz var" dedi.

Mehmet Demiroğlu

Farnborough Fuarı kapsamında basın mensuplarına yaptığı açıklamada Demiroğlu, TUSAŞ'ın, alanındaki her türlü platformu tasarlama, üretme, test etme ve uçurma kabiliyetine sahip olduğunu vurguladı.

KAAN'da ikinci perde! Suudiler bir kez daha TUSAŞ'ı ziyaret etti: Körfez'den dev yatırım gelebilir KAAN'da ikinci perde! Suudiler bir kez daha TUSAŞ'ı ziyaret etti:... Haberi Görüntüle

GÖKBEY'İN BURADA UÇUŞU BİR KİLOMETRE TAŞI

GÖKBEY'in ilk yurt dışı uçuş gösterisini Londra'da yaptığını hatırlatan Demiroğlu, bunun bir kilometre taşı olduğunu dile getirerek, bu tür platformları uygun maliyetle, yüksek kalitede ve zamanında üretmeyi hedeflediklerini anlattı.

Gelecek aylarda KAAN'ın diğer prototiplerinde çok hızlı bir ilerleme görüleceğini ifade eden Demiroğlu, ikinci prototipinin gelecek yıl sonunda çıkacağını ve ilk uçuşunun 2025'in sonuna doğru yapılacağını bildirdi.

Demiroğlu, tedarik zincirinden kaynaklanan aksaklıkları düzeltmeye odaklandıklarını belirterek, Savunma Sanayii Başkanlığı ve diğer müşterilerinin ihtiyaçlarına yönelik bir önceliklendirme yapacaklarını kaydetti.

Demiroğlu, tedarik zincirlerini büyütmek ve üretim tabanlarını genişletmek üzerine çalıştıklarını söyledi.

GÖKBEY helikopteri, İngiltere'deki ikinci gösteri uçuşunu 23 Temmuz tarihinde gerçekleştirdi. GÖKBEY fuar kapsamında 22 Temmuz'da ilk kez havalanmıştı. Yaklaşık 5 dakika süren uçuşu katılımcılar ilgiyle takip etti. 

İnsansız hayalet denizaltıdan ilk görüntüler: Türkiye suyun altında yeni bir güce erişiyor İnsansız hayalet denizaltıdan ilk görüntüler: Türkiye suyun altında yeni bir... Haberi Görüntüle

AKSUNGUR SİHA ÇOK İYİ SATIYOR 

GÖKBEY'den KAAN'a ve diğer ürünlere kadar neredeyse tüm ürünler için yoğun ilgiye şahit olduklarını ifade eden Mehmet Demiroğlu, şu bilgileri verdi:

"Kontratlar üzerinde çalışıyoruz. Bazı sözleşmelerimiz var, bazı çok ileri düzey görüşmelerimiz var. GÖKBEY için büyük bir ilgi görüyoruz.

HÜRJET ve HÜRKUŞ'a çok iyi bir ilgi söz konusu. AKSUNGUR da çok iyi satıyor. Afrika, Orta Asya ve Uzak Doğu ülkeleriyle ihracata yönelik görüşmelerimiz var. Bu konuda haberler duyacaksınız.

HÜRJET Avrupa'daki bir ülkeden ilgi görüyor. Çok yakın çalışıyoruz. HÜRJET, eylülde Mısır'a gidiyor." 

Silahlı insansız hava aracı AKSUNGUR

Demiroğlu, bu süreçlerin uzun iş geliştirme süreçleri olduğunu belirterek, yurt dışı müşterilerinin ilk olarak bu ürünlerin Türkiye içinde ilgi görüp görmediğine baktıklarını kaydetti.

Bu kapsamda HÜRJET ve HÜRKUŞ için Türk Hava Kuvvetleri ile sözleşme imzalandığını anımsatan Demiroğlu, "3 GÖKBEY helikopterini ağustosta Jandarma Genel Komutanlığı'na teslim edeceğiz. Planımız bu ve bu plana sadık kalıyoruz. GÖKBEY'in çok iyi bir iş çıkaracağı konusunda umutlu ve heyecanlıyız" ifadelerini kullandı.

Demiroğlu, GÖKBEY'in iş geliştirme süreçlerinde satışları için ilk tekliflerinin yerli motorla olacağını ancak uluslararası müşterilere iki seçenek sunmayı planladıklarını dile getirdi.

HÜRJET'in ise temelde eğitim için dizayn edildiğini ve dünyada bu tür uçaklarda büyük boşluk olduğunu aktaran Demiroğlu, "Bu ilgiyi görmekten memnuniyet duyuyoruz" dedi.

Demiroğlu, 10 tonluk ağır klasman helikopterler üzerinde de çalışmalarını yoğunlaştırdıklarını sözlerine ekledi.

Habere Tepki Ver

7

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Savunma


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading