Naci Görür'den dikkat çeken sözler: İstanbul'un hangi ilçesi için "Çok sağlam" dedi?

Naci Görür'den dikkat çeken sözler: İstanbul'un hangi ilçesi için "Çok sağlam" dedi?

Mega kent İstanbul'da beklenen büyük depremin Çekmeköy üzerindeki muhtemel etkilerini değerlendiren Naci Görür, bu ilçenin zemin yapısının diğer yerlere göre daha güvenli olduğunu vurguladı. Nacai Görür, bölgenin depremden etkilenme riskinin daha düşük olduğunu belirtti.

Gündem

13.08.2024, 15:16

Asrın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli depremlerin üzerinden bir yıldan fazla bir zaman geçse de Türkiye beşik gibi sallanmaya devam ediyor.

Çifte felaketin ardından gözler olası Marmara depremine çevrilmişken birçok uzman İstanbul'da 7 ve üzeri büyük sarsıntının meydana geleceğini iddia ediyor.

Kahramanmaraş depreminin yaraları sarılmaya devam ederken 17 Ağustos Gölcük Depremi'nin 25. yıl dönümü vesilesiyle, Çekmeköy Belediyesi ve Çekmeköy Kent Konseyi işbirliğinde Jeolog ve Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür'ün katılımıyla, “Çekmeköy'ün Depremselliği ve Deprem Dirençli Çekmeköy” konferansı düzenlendi.

Naci Görür, Çekmeköy'ün deprem riski ve beklenen İstanbul depremi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Mega kent İstanbul'da beklenen büyük depremin Çekmeköy üzerindeki muhtemel etkilerini değerlendiren Naci Görür, bu ilçenin zemin yapısının diğer yerlere göre daha güvenli olduğunu vurguladı. Naci Görür, bölgenin depremden etkilenme riskinin daha düşük olduğunu belirtirken "Zemini çok sağlam, dinamitle kırılacak kuvvete sahip" dedi.

Yavuz Engin kimdir, nereli? Yenidoğan çetesini çökerten Cumhuriyet Savcısı kimdir? Yavuz Engin kimdir, nereli? Yenidoğan çetesini çökerten Cumhuriyet Savcısı kimdir? Haberi Görüntüle

NACİ GÖRÜR: HAZIRLIKLAR GÜÇLENDİRİLMELİ

Naci Görür, Çekmeköy'ün zemin yapısının, depremler sırasında yapısal hasarı azaltacak nitelikte olduğunu ifade ederken bu durumun ilçenin deprem güvenliği açısından önemli bir avantaj sağladığını ifade etti.

Ayrıca, muhtemel bir İstanbul depremi öncesinde hem belediyelerin hem de devletin gerçekleştirmesi gereken hazırlıkların önemine dikkat çeken Naci Görür, yerel yönetimlerin ve ilgili kurumların deprem öncesinde hazırlıklarını güçlendirmesi gerektiğini belirtti. Naci Görür, deprem güvenliğini artırmak için alınması gereken tedbirler hakkında bilgiler verdi.

Şenol Sönmez kimdir? Ne iş yapıyor? Hadise'nin yeni sevgilisi kim? Şenol Sönmez kimdir? Ne iş yapıyor? Hadise'nin yeni sevgilisi kim? Haberi Görüntüle

''İSTANBUL DEPREME HAZIR DEĞİL''

Altyapı sorunları, ulaşım zorlukları ve ekonomik sıkıntılar gibi konulara da değinen Naci Görür, ''Bu tür sorunların etkilerini en aza indirmek için önceden planlama ve hazırlık yapılması şart. Şimdi İstanbul deprem bekliyor bunu biz 1999 depreminden sonra hemen ilan ettik. Aradan 25 sene geçti, siz bana bir bilim adamı olarak sorsanız İstanbul depreme hazır mı? Cevap hayır ama İstanbul'da bir çalışma yapılmadı mı? Çok şey yapıldı ama yapılanlar yapılması gerekenlerin yanında yetersiz dolayısıyla İstanbul bu depreme hazır değil. İstanbul'da bu deprem Marmara Denizi'nin içerisinde olacak bu deprem muhakkak olacak.'' dedi.

Google açıkladı: Aramada olmayacak! Onu da hayatımızdan sildi! Google açıkladı: Aramada olmayacak! Onu da hayatımızdan sildi! Haberi Görüntüle

''BUNU YAPAMAZSAK BU İŞİ BECEREMEYİZ''

Açıklamalarına devam ederken büyük bir tehlikeye dikkat çeken Naci Görür, "Sebebi şu; 1912 yılında Marmara'nın batısında Tekirdağ Şarköy'de deprem oldu. 1999 yılında da Kocaeli Değirmendere depremi var. İkisinin arası 160 KM de 1766 yılından beri deprem yok. Denizin içerisindeki fay biz ona kabaca Marmara Fayı desek Marmara Fayı normal deprem üretme periyodu tekerrürü 250 sene, 1766'nın üzerine 250 sene koyduğumuzda 2016 yapar. Fayın deprem üretme, tekerrür etme zamanı da dolmuş. Bir de burası sismik boşluk batısında 1912 de deprem olmuş. Doğusunda deprem olmuş Kocaeli depremi 1999 yılında ikisinin arası boşluk. Muhakkak kırılması gerekir, Bu durumda İstanbul'u depreme hazırlamak lazım. İstanbul'u depreme hazırlamak kavgayla gürültüyle olmaz. Vatandaşın can güvenliği, çoluğu, çocuğu buna hiçbir zaman da cevaz vermez. Büyük zayiat vermememiz için hükümetiyle, muhalefetiyle, halkıyla kol kola gitmemiz gerekiyor. Bunu yaparsak İstanbul'u depreme hazırlarız. Bunu yapmazsak da emin olun işi beceremeyiz." ifadelerini kullandı.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading