Yandex Metrica

Sitede Ara

NATO onay verdi cepheye gidiyor: Güçlü savunma sistemi HIMARS savaşa etki eder mi?

NATO onay verdi cepheye gidiyor: Güçlü savunma sistemi HIMARS savaşa etki eder mi?

Almanya, Ukrayna'ya üç yeni HIMARS sistemi teslim etmeye hazırlanıyor. ABD'li mevkidaşı ile görüşen Almanya Savunma Bakanı Boris Pistoriu, Rus saldırılarına karşı Ukrayna cephesine üç HIMARS tipi roketatar göndereceğini duyurdu.

Dünya

16.05.2024, 22:14

2.5 yılı aşkın devam eden Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin Batı'dan destek sesleri yükselmeye devam ediyor. Son olarak Almanya Amerikan savunma şirketi Lockheed Martin tarafından geliştirilen mobil, çoklu roketatar HIMARS'ı Ukrayna cephesine yollamak için hazırlıklara başladı.

AKSUNGUR'u düşüren Iraklı subay tutuklandı! 'Hiçbir uyarı yapmadan düşürdük' demişti! AKSUNGUR'u düşüren Iraklı subay tutuklandı! 'Hiçbir uyarı yapmadan düşürdük' demişti! Haberi Görüntüle

ALMANYA'DAN UKRAYNA'YA HIMARS 

Der Spiegel'in haberine göre, 3 sistem için ABD'ye 30 milyon dolar ödeyen Almanya, HIMARS savunma sistemini Ukrayna'ya göndermeyi planlıyor. 

Ölümcül silah, füzelerini altılı yaylım ateşiyle ateşleyebiliyor ve 80 kilometre uzaktaki hedefini hedef alabiliyor. Savaşın ilk günlerinde HIMARS, Ukrayna ordusunun gücünü temsil ediyordu ve kısa sürede Rusların favori hedefi haline geldi.

Roket sistemi küçük görünebilir ama sunabileceği çok şey var. HIMARS konsepti 1980'lerde, sistemin ilk kez 1996 yılında üretime geçmesine kadar geliştirildi. Sistemin normalde ateşlediği GMLRS roketinin maliyeti 100.000 doların biraz altındadır. Ayrıca ABD haber portalı Executive Gov'un haberine göre balistik ATACMS füzeleri 310 kilometreye kadar menzille ateşlenebiliyor.

Siyonistler emretti, Fransa yerine getirdi: Telegram'ın kurucusu Pavel Durov, İsrail tarafından susturulmaya çalışıyor Siyonistler emretti, Fransa yerine getirdi: Telegram'ın kurucusu Pavel Durov, İsrail... Haberi Görüntüle

SAVAŞIN VAZGEÇİLMEZİ HALİNE GELDİ

HIMARS sistemi ve füzeleri Ukrayna savaşının vazgeçilmezi haline geldi . ABD ordusu hem saldırı hem de savunma için Kiev'e Haziran 2022'de 700 milyon dolarlık yardım paketine dahil olan 20 HIMARS göndermişti.

Yöneticinin yazdığına göre, özellikle Donbass'ta füzeler Vladimir Putin'in ordusunu geri püskürtmeyi başardı . Ancak Rusya da gelişiyor. Son zamanlarda Rus ordusu HIMARS sisteminden gelen sinyalleri defalarca engellemeyi başardı ve bu da Ukrayna'nın etkin kullanımını zorlaştırdı.

Habere Tepki Ver

5

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading