Yandex Metrica

Sitede Ara

Ne Çin, ne Hindistan: Nisan ayının 'Altın' şampiyonu Türkiye!

Ne Çin, ne Hindistan: Nisan ayının 'Altın' şampiyonu Türkiye!

Nisan ayının en çok altın stoklayan Merkez Bankası belli oldu. Ne çin, ne Hindistan ne de ABD! Altın şampiyonu Nisan ayında Türkiye oldu.   

Ekonomi

05.06.2024, 11:55

IMF ve kamuya açık kaynaklar aracılığıyla bildirilen rakamlar, Türkiye'yi Nisan ayının altın şampiyonu olarak gösterdi.

Nisan ayında net 33 ton  altın rezervinde artış aşandı. Brüt alımlar Mart ayında 39 tondan 36 tona gerilemiş olsa da brüt satışlar Nisan ayında bir önceki aya daha belirgin bir düşüşle 36 tondan 3 tona kadar geriledi.

Bakanlıktan geçenlere destek ödemesi! Detaylar belli oldu Bakanlıktan geçenlere destek ödemesi! Detaylar belli oldu Haberi Görüntüle

NİSAN AYININ ALTIN ŞAMPİYONU TÜRKİYE

Sekiz merkez bankası altın rezervlerini bir önceki aya göre daha da artırdı. Türkiye Merkez Bankası (TCMB) resmi rezervlerini 8 ton artırarak Nisan ayının 'Altın' şampiyonu oldu.

11 ay üst üste alım yapan bankanın yıllık net alımları 38 ton seviyesine ulaştı ve toplam resmi altın varlığı 578 tona kadar yükseldi. Türkiye'yi Kazakistan Merkez Bankası 6 ton, Hindistan Merkez Bankası 6 ton, Polonya Merkez Bankası 5 ton, Singapur Para Otoritesi 4 ton, Rusya Merkez Bankası 3 ton ve Çekya Ulusal Bankası 2 ton ile takip etti.

Habere Tepki Ver

3

0

1

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Ekonomi


Loading