Yandex Metrica

Elektrikli araç ithalatına düzenleme! Hibrit modellere bakın hangi şart getirildi

Elektrikli araç ithalatına düzenleme! Hibrit modellere bakın hangi şart getirildi

Ticaret Bakanlığı, elektrikli araç ithalatına ilişkin tebliğde değişikliğe gitti. Geçen sene neredeyse Avrupa dışında üretilen tüm elektrikli araçların ithalatını durduran tebliğ genişletildi.

Neler Oldu

20.09.2024, 10:18

Çin menşeli elektrikli araçlardan sonra prizli hibritlere de 20 yetkili servis şartı getirildi. Açıklama Ticaret Bakanlığı'ndan geldi.

Geçen sene neredeyse Avrupa dışında üretilen tüm elektrikli araçların ithalatını durduran tebliğ genişletildi.

20 Eylül tarihli Resmi Gazete'de yer alan düzenlemeyle artık elektrikli araçların yanı sıra prizli hibrit ve şarj edilebilen diğer tüm araç türleri için de ithalat zorlaştırıldı.

Prizli hibrit araç ithal etmek isteyen distribütörler de 7 bölgede kendilerine ait en az 20 yetkili servis kurmak ve hem servis hem de personelleri için TSE sertifikasyonunu tamamlamak zorunda.

Dışişleri Bakanlığı duyurdu: İsrail'in şehit ettiği Ayşenur Eygi'nin naaşı, Türkiye'ye getirilecek Dışişleri Bakanlığı duyurdu: İsrail'in şehit ettiği Ayşenur Eygi'nin naaşı, Türkiye'ye... Haberi Görüntüle

SERVİS ŞARTI GETİRİLDİ

Türkiye'ye yatırım kararı alan BYD'nin tebliğ şartlarından muaf tutulması bekleniyor. Aksi takdirde firmanın Avrupa ve Türkiye'de üretime başlayana kadar satış yapması mümkün olmayacak.

Şartları yerine getiren ilk ve muhtemelen tek distribütörün MG'nin ithalatçısı Doğan Trend Otomotiv olduğu tahmin ediliyor. SWM, Chery, DFSK gibi markaların yetkili servisleri tıpkı Avrupalı markaların tamamı gibi bayilere ait olduğu için prizli hibrit ithalatı yapmaları mümkün değil.

İzmir'i sağanak vurdu yollar çöktü: Araçlar ağır hasarlı İzmir'i sağanak vurdu yollar çöktü: Araçlar ağır hasarlı Haberi Görüntüle

YETERLİLİK BELGESİ İSTENECEK

Söz konusu düzenleme ile 7 coğrafi bölgede en az 20 yetkili servis istasyonunun ithalatçının kendisi tarafından kurulması ve Türk Standartları Enstitüsü tarafından belgelendirilmesi istenecek.

Araç bakım ve onarımından sorumlu olacak kişilerin ise TSE veya Meslekî Yeterlilik Kurumu tarafından yeterlilik belgesine sahip olması gerekecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Neler Oldu


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading