Yandex Metrica

Sitede Ara

Hasret sona erdi! Dünyaya dönen Alper Gezeravcı ailesiyle buluştu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, X hesabından Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın ailesiyle buluştuğu videoyu paylaştı. Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın ailesi, oğullarının dünyaya dönüşünü sevinçle karşıladı.

Neler Oldu

24.03.2024, 02:08

Türkiye Cumhuriyeti ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da içerisinde bulunduğu kapsül 21 günlük uzay görevinin ardından dün Florida açıklarında yumuşak iniş yaparak dünyaya döndü.

Dün öğle saatlerinden sonra dünyaya geri dönen ve uzay istayonunda toplamda 13 deney yaptıktan sonra görevini başarıyla tamamlayan Alper Gezeravcı'nın bir hafta gözlem altında tutulması ve adaptasyon sürecinin tamamlanması bekleniyor.

Casus uçakları Ege'de! Komşuda Aksungur paniği! Türkler nefes aldırmıyor! Casus uçakları Ege'de! Komşuda Aksungur paniği! Türkler nefes aldırmıyor! Haberi Görüntüle

KAVUŞMA ANI

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Alper Gezeravcı'nın ailesiyle buluşma görüntülerini sosyal medya hesabından paylaştı. Bakan Kacır yaptığı paylaşımda "Kavuşma anı… Astronotumuz Alper Gezeravcı ailesiyle buluştu. Sağlık kontrollerinin ardından ülkemize gelecek" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin 2023 yılı vergi rekortmeni Selçuk Bayraktar oldu! Rahmi Koç geride kaldı Türkiye'nin 2023 yılı vergi rekortmeni Selçuk Bayraktar oldu! Rahmi Koç... Haberi Görüntüle

ALPER GEZERAVCI'DAN İLK PAYLAŞIM

Dünyaya dönen Alper Gezeravcı, ilk paylaşımını dün sosyal medya hesabından yaptı. Sosyal medya paylaşımında Dragon kapsülünden çıktıktan sonra çekilen ilk fotoğraf karesine yer veren Alper Gezeravcı, "Merhaba Dünya. Ben geldim" ifadelerini kullandı.

Çin savaş uçağına Türk füzesi! Dev sipariş duyuruldu: JF-17C Türk silahları ile donatılacak Çin savaş uçağına Türk füzesi! Dev sipariş duyuruldu: JF-17C Türk... Haberi Görüntüle

BAKAN KACIR'LA GÖRÜNTÜLÜ KONUŞMA

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, 21 gün önce uzaya giden ve dün dünyaya geri dönen Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı ile görüntülü konuştu. Bakan Fatih Kacır, "Evet Alper Bey hoş geldiniz. Biz sizlere sevgilerimizi, saygılarımızı sunuyoruz. Sizi tebrik ediyoruz. Nasılsınız, her zamanki gibi muhteşemsiniz. Sizinle gurur duyuyoruz. İftihar ediyoruz. Türkiye'nin uzay bilim misyonunu gerçekleştirerek tarihte Türk milleti için yeni bir sayfa açmış oldunuz. Sizin gerçekleştirdiğiniz misyon onlarla da muazzam bir heyecan ve coşku oluşturmuş durumda" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'li Tuncay Özkan'a tazminat davası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'li Tuncay Özkan'a tazminat davası Haberi Görüntüle

ALPER GEZERAVCI: FAZLADAN 6 GÜN KALDIM

Alper Gezeravcı ise şunları kaydetti;

"Ben iyiyim sayın bakanım. Öncelikle hakikaten bütün çalışmalarını buralara taşıyan bütün katılımcılara sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. İnşallah memleketimize daha çok başarılara imza atacak çalışmalar yapacağız. Fazladan 6 gün daha kaldık. Bizim için büyük şanstı. Zaten planlı görevin uzadığı sürece haberleştik. Sürekli süreci takip ettiniz. Planlı faaliyetlerimizin tamamını gerçekleştirdik. Hava durumuyla ilgili elverişli olduğu bilgisi sonrasında transfer sürecimiz teyit edildi. Öncelikli kargolarımızı ve deney setlerimizi soğuk depolara aldıktan sonra iniş planlandı" 




Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Neler Oldu


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading