Hizmet şartlarını ihlal edenler yandı! Telegram bilgileri yetkililerle paylaşılacak

Hizmet şartlarını ihlal edenler yandı! Telegram bilgileri yetkililerle paylaşılacak

Telegram CEO'su Pavel Durov, Telegram'ın artık yasal talepler doğrultusunda kullanıcıların IP adreslerini ve telefon numaralarını teslim etmeye başlayacağını açıkladı.

Neler Oldu

24.09.2024, 12:23

Telegram, hizmet şartlarını ihlal edenlerin bilgilerini yetkililerle paylaşacak. Konuya ilişkin açıklama Telegram'ın kurucusu ve Üst Yöneticisi (CEO) Pavel Durov'dan geldi.

Pavel Durov, Telegram'dan yaptığı açıklamada, platformun, halka açık kanalların ve botların bulunmasına olanak sağladığını fakat bu özelliğin, yasa dışı ürünlerin satılması suretiyle hizmet şartlarını ihlal eden kişilerce kötüye kullanıldığını dile getirdi.

Mourinho basın toplantısına neden katılmadı? Canlı yayında olay sözler Mourinho basın toplantısına neden katılmadı? Canlı yayında olay sözler Haberi Görüntüle

TELEGRAM, BİLGİLERİ YETKİLİLERLE PAYLAŞILACAK

Ekiplerin bu konuda çalıştığını ve uygulamada arama yapıldığında problemli içeriklere artık erişilemediğini belirten Durov, ''Telegram'ın kötüye kullanılmasının önüne geçmek için gizlilik politikasında değişikliğe gidildi. İlgili adli yetkililerden gelen geçerli yasal talepler doğrultusunda hizmet şartlarını ihlal eden kişilerin IP adresi ve telefon numaraları paylaşılabilecek. Bu güncellemeyle birlikte suçluların caydırılmasını amaçladık.'' dedi. 

Durov, "kötü niyetli kişilerin platformu kendi emelleri için kullanmasına izin verilmeyeceğini" ifade etti.

Bugün son gün! 1,5 milyon mükellef yararlanacak Bugün son gün! 1,5 milyon mükellef yararlanacak Haberi Görüntüle

FRANSA'DA GÖZALTINA ALINMIŞTI

Bilindiği üzere Telegram’ın kurucusu ve CEO'su Durov, 24 Ağustos tarihinde Paris'teki Bourget Havaalanı'nda özel jetinden indiği sırada yasa dışı içeriklere erişim sağlandığı gerekçesiyle gözaltına alınmıştı. 

Hakkında 12 farklı suçlama bulunan Durov, 96 saatlik gözaltı süresinin ardından 28 Ağustos'ta çıkarıldığı mahkemece 5 milyon avro kefalet ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Savcılık, Durov'un tutuksuz yargılanacağını ve kendisine Fransa topraklarından çıkış yasağı getirildiğini açıklamıştı.

Suriye'de Beşar Esad'dan mültecileri de kapsayan genel af Suriye'de Beşar Esad'dan mültecileri de kapsayan genel af Haberi Görüntüle

''ÇOK ŞAŞIRTICI BİR SÜREÇ''

Durov, Fransa'da gözaltına alınmasından sonra sosyal medya hesabından yaptığı ilk açıklamada şunları kaydetmişti;

"Çok şaşırtıcı bir süreç. Bir CEO'yu, yönettiği platformdaki şahısların işlediği suçlar nedeniyle suçlamak için akıllı telefon öncesi döneme ait yasaları kullanmak yanlış bir yaklaşımdır."

Telegram'ın Avrupa Birliği'nde (AB) resmi temsilci bulundurduğuna işaret eden Durov, AB'nin taleplerine her zaman yanıt verdiklerini belirtmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Neler Oldu


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading