Türkiye gözünü uzaya dikti: Selçuk Bayraktar'dan Fergani müjdesi

Türkiye gözünü uzaya dikti: Selçuk Bayraktar'dan Fergani müjdesi

Katıldığı televiyon programında konuşan Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, Türkiye'nin gözünü uzaya diktiğini belirtti. Bayraktar, ''Kara ve denizlere hükmetmek için gök vatanda varlık göstermeniz gerekiyor. Hepsine hükmetmek için uzayda varlık göstermeniz gerekiyor. Dolayısıyla uzaya göz diktik.' dedi. Uydu ve yörünge transfer araçları üretmeyi hedeflediklerini belirten Bayraktar, 'Fergani'yi kurduk. 10 yıl içinde hedefimiz uzaya bağımsız çıkabilmek, küresel konumlama sistemini inşa etmiş olmak. Dünyada çok eşi benzeri yok.'' diye konuştu.

Neler Oldu

05.10.2024, 12:07

Türkiye'nin savunma sanayiinde kat ettiği büyük ilerleme, yerli ve milli ürünlerle yapılan büyük projeler hızlı bir şekilde devam ederken uydu ve yörünge transfer araçları üretmeyi de hedefliyor.

Bu kapsamda konuşan Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar'dan Fergani müjdesi geldi.

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar Habertürk canlı yayınına konuk oldu.

Şeyda Yılmaz'ı şehit eden katilin annesi konuştu: Keşke ben ölseydim Şeyda Yılmaz'ı şehit eden katilin annesi konuştu: Keşke ben ölseydim Haberi Görüntüle

''TEKNOFEST COŞKUSU HİÇBİR YERDE YOK''

Adana'da gerçekleştirilen TEKNOFEST'le ilgili konuşan Bayraktar, ''TEKNOFEST'in coşkusu hiçbir yerde yok. İnanılmaz bir enerjisi var. Adana sıcak insanı daha da sıcak. Kardeşlerimizin ortaya koyduğu eserler hepimizi bir anlamda yüksek hızlı şarj istasyonu gibi dolduruyor. Dünya ne kadar karanlık gündemde de olsa TEKNOFEST bambaşka bir iklim gibi. Bambaşka bir dünya yaratıyor. Teknoloji festivali, dünyada örneği yok. Kiraz, karpuz, caz festivali, film festivali var. Teknolojinin fuarları var. Ufak ufak yarışma platformu var dünyada. TEKNOFEST hem içinde yarışmalar var hem dev bir fuar gibi.'' dedi.

Endonezya'nın gözü Türk savaş gemilerinde: Donanmanın gücüne güç katacak Endonezya'nın gözü Türk savaş gemilerinde: Donanmanın gücüne güç katacak Haberi Görüntüle

''ABD TOPLAMA BEYİNLERLE BAŞARIYOR''

''ABD dünyanın her tarafında toplama beyinlerle yapar büyük projelerini.'' diyen Bayraktar, ''Her türlü ekiple bir anlamda çok geniş spektrumla ülkelerden gelen ekiple takım çalışmasını yürüttüm. Onlarla bizim çocukların arasındaki fark nedir sorarsanız, bizimkilerin çok inançlı olduğunu söylerim. Elbette bizim ülkemizden çıkması çok daha zor. Bizim pazarımız farklı. Zenginliğimiz çok daha az. İçeriden ve dışarıdan dirençle karşılaşıyorsunuz ama bunlar sizi çok daha dirençli kılıyor. O çocuklar daha fazla çalışıyor. Ülkesinin iddiasını yükseltmiş oluyor. Bunun benzerini az gördüm dünyada. Elbette bu işleri para kazanmak için yapmıyoruz.'' ifadelerini kullandı.

Selçuk Bayraktar, Fergani uydusunun hidrojen peroksit uzay motorunun ateşleme testine katılmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail bölge barışını tehdit ediyor Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail bölge barışını tehdit ediyor Haberi Görüntüle

TÜRKİYE GÖZÜNÜ UZAYA DİKTİ

Türkiye'nin gözünü uzaya diktiğini belirten Selçuk Bayraktar, kara ve denizlere hükmetmek için gök vatanda varlık gösterilmesini belirtti.

Hedeflerinin 10 yıl içinde uzaya bağımsız çıkabilmenin olduğuna dikkat çeken Bayraktar, ''Hepsine hükmetmek için uzayda varlık göstermeniz gerekiyor. Dolayısıyla uzaya göz diktik. Takım uydular inşa edelim dedik. Buna yıllarca çalışıldı. 2 yıla yakın ön hazırlığı sürdü. Alçak yörünge küresel konumlama sistemi inşa edelim dedik. Ufak uydular bunlar. Uçaktan karmaşık şeyler değil. Ufak ama eski sistemlere göre çok daha maliyet etkin. Yörünge transfer araçları var bunun yanında. Hedefimizi biraz daha yükselttik, fırlatma araçları; yani sizi yörüngeye çıkaracak araçlar. Fergani'yi kurduk. 10 yıl içinde hedefimiz uzaya bağımsız çıkabilmek, küresel konumlama sistemini inşa etmiş olmak. Dünyada çok eşi benzeri yok açıkçası.'' dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Neler Oldu


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading