Sitede Ara

Netanyahu, ABD'nin Filistin'i tanımasından endişeli: 'Hamas'ı ödüllendirmek olur'

Netanyahu, ABD'nin Filistin'i tanımasından endişeli: 'Hamas'ı ödüllendirmek olur'

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun ABD Dışişleri Bakanı Blinken'a ABD'nin Filistin'i tanımasından duyduğu endişeyi dile getirdiği belirtildi. 

Dünya

01.03.2024, 16:51

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken geçtiğimiz hafta Kudüs'te görüşmüştü. ABD'den yayın yapan "Axios" haber sitesinin adı açıklanmayan iki İsrailli yetkiliye dayandırdığı haberinde ikili arasındaki görüşmede Netanyahu'nun Blinken'a ABD'nin Filistin devletini tanıma ihtimalini gündeme getirerek, Washington yönetiminin böyle bir seçeneği düşünmesinden duyduğu endişeyi ifade ettiği bildirildi. Habere göre Netanyahu, ABD Dışişleri Bakanı'na Filistin devletinin doğrudan veya dolaylı yoldan Washington yönetimi tarafından tanınmasının "7 Ekim'de Hamas'ın düzenlediği Aksa Tufanı saldırısını planlayan ve yönetenler için ödül olacağını" ve bu adımın "Washington'un bölgede barış ve normalleşme çemberini genişletme çabalarına zarar vereceğini" söylediği ifade edildi. haberle ilgili İsrailli yetkililerden bir açıkalma yapılmadı.

Tam anlamıyla terörizmdi! Eski CIA şefi İsrail'in çağrı cihazı saldırısını değerlendirdi: ABD ortaklarını gözden geçirmeli Tam anlamıyla terörizmdi! Eski CIA şefi İsrail'in çağrı cihazı saldırısını... Haberi Görüntüle

"İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜMLE BİTME İHTİMALİ YOK"

Aynı haber sitesine konuşan ve adının açıklanmasını istemeyen üst düzey İsrailli bir yetkili deNetanyahu'nun Ulusal Güvenlik Danışmanı Tzachi Hanegbi ile Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın en yakın adamlarından biri olan Hüseyin eş-Şeyh arasındaki görüşmede de konunun gündeme geldiğini söyledi. İsrailli yetkili, Hanegbi'nin Şeyh'e "İsrail'in onlarca yıldır uyguladığı politikayı şimdi değiştirmeyeceğini ve Gazze'deki saldırıların iki devletli çözümle bitme şansının olmadığını açıkça ifade ettiğini" aktardı. İsrailli yetkiliye göre, Hanegbi, meselenin Netanyahu'nun hükümetiyle ilgili olmadığını Şeyh'e ileterek, "İsrail'de başka hükümetlerimiz varken Filistin devleti yoktu. Bu yüzden gerçekçi olmanız ve savaştan sonraki gün için daha pratik hedefler ortaya koymanız gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading