Netanyahu'nun can dostu Scholz'dan skandal sözler: 'Boykot taleplerini iğrenç buluyorum'

Netanyahu'nun can dostu Scholz'dan skandal sözler: 'Boykot taleplerini iğrenç buluyorum'

İsrail'in işgal ettiği Filistin topraklarındaki saldırılarının yılmaz savunucularından Almanya Başbakanı Olaf Scholz, hükümetinin boykota karşı olduğunu ve İsrail'den gelecek malların boykot edilmesinin söz konusu olmayacağını söyledi. Alman Şansölye, boykota yönelik çağrıları da "iğrenç" olarak niteledi.

Dünya

25.07.2024, 09:25

Başkent Berlin'de basın toplantısı düzenleyen Almanya Başbakanı Olaf Scholz, İsrail'le ilgili çelişkili açıklamalarına devam etti. Daha önce Gazze'de ateşkes istediklerini söyleyen Alman Başbakan, İsrail'e silah tedariki konusunda ise tavrını değiştirmemişti. 

İran'da İsrail saldırısı önlemi! Tüm uçuşlar askıya alındı İran'da İsrail saldırısı önlemi! Tüm uçuşlar askıya alındı Haberi Görüntüle

"BOYKOT TALEPLERİ İĞRENÇ"

İsrail'e silah sattıklarını hatırlatan Scholz, bu konuda herhangi bir durduma kararı almadıklarını belirtti. İsrail'e gelecekte de silah tedarik edeceklerini vurgulayan Almanya Başbakanı, İsrail mallarına boykot konusunda da ilginç ifadeler kullandı. Olaf Scholz, kendilerine yapılan boykot taleplerini iğrenç olarak niteleyerek "Benim liderliğimdeki bir hükümet, İsrail'den gelen mal, hizmet ve malların boykot edilmesini desteklemeyecektir." dedi.

İklim krizi kadına şiddeti tırmandırıyor: Bilim insanları korkutucu tespitler ortaya koydu! İklim krizi kadına şiddeti tırmandırıyor: Bilim insanları korkutucu tespitler ortaya... Haberi Görüntüle

İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜM VURGUSU

Uluslararası Adalet Divanının raporuna da değinen Scholz,Batı Şeria'daki yerleşmci şiddetini benimsemediklerini ve bunu Avrupalı dostlarıyla ve ABD ile birlikte kınadıklarını hatırlattı. Bölgedeki barışın iki devletli çözüm perspektifinde gerçekleşeceğine inandıklarını belirten Şansölye, bu hususta çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

Son dakika: Kassam Sözcüsü Ebu Ubeyde: İhanete uğradık ama yıkılmadık Son dakika: Kassam Sözcüsü Ebu Ubeyde: İhanete uğradık ama yıkılmadık Haberi Görüntüle

YENİDEN ADAY MI?

Almanya'da eylül ayında yapılacak seçimlerde yeniden aday olacağını söyleyen Scholz, yeniden şansölye olmak için çok çalışmaları gerektiğini ifade etti.

Malatya sallandı Siyonistler bayram etti: Malatya sallandı Siyonistler bayram etti: "Yerle bir ol Türkiye" Haberi Görüntüle

HARRIS'İ ŞANSLI GÖRÜYOR

ABD'de  Kasım'da yapılacak başkanlık seçimlerini de değerlendiren Olaf Scholz, son kararın ABD halkında olduğunu ancak Kamala Harris'in kazanma şansının olduğunu söyledi. Donald Trump'a düzenlenen saldırı sonrası kendisiyle iletişime geçip geçmediği yünündeki soruya kaçamak cevap veren Scholz, "Hükümet başkanı olarak hükümetlerle doğrudan temas halindeyim."

Habere Tepki Ver

1

0

0

1

0

0

0

1

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading