Yandex Metrica
SON DAKİKA

New York Times yazdı: 'İsrailli generaller Gazze'deki savaşı bitirmek istiyor'

New York Times yazdı: 'İsrailli generaller Gazze'deki savaşı bitirmek istiyor'

Bazı emekli ve muvazzaf İsrailli generallerin Gazze'ye yönelik saldırıların durmasını ve savaşın sona ermesini istediği iddia edildi.

Dünya

03.07.2024, 08:41

New York Times'ta yer alan habere göre İsrailli emekli ve muvazzaf, 6 üst düzey general, "Hamas'ın şu aşamada askeri olarak bitirilmesini" sağlamasa da "Gazze'deki savaşı" sonlandırmak istiyor. Adlarının gizli kalmasını isteyen generaller, Hamas'ın elinde bulunan İsrailli esirleri geri getirmenin en iyi yolunun bu olduğunu belirterek Hizbullah'la yaşanan gerilime dikkat çekti. Generaller, ordunun dinlenmeye ihtiyacı olduğunu belirterek Hizbullah'la yapılacak olası savaş öncesi bunun gerekli olduğunu vurguladı. 

İsrail'in eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Eyal Hulata ise generallere destek vererek ordunun "daha az mühimmatı, yedek parçası ve enerjisi" olduğunu, Hizbullah ile olası bir savaşa hazırlanmak için daha fazla zaman kazanacağını hesapladığını dile getirdi. 

Donald Trump'tan Biden'a tepki: Bizi üçüncü dünya savaşına sürükleyecek Donald Trump'tan Biden'a tepki: Bizi üçüncü dünya savaşına sürükleyecek Haberi Görüntüle

NETANYAHU CEPHESİNDE DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK

Bu açıklamalara cevap veren Başbakan Binyamin Netanyahu ise Gazze'ye saldırılara devam edeceklerini söyledi. Sosyal medya hesabından görüntülü mesaj yayımlayan Netanyahu, savaşın başlangıcındaki amaçlara sadık olduklarını ifade ederek sonuç alana kadar saldırılara devam edeceklerini duyurdu. 

İsrail ordusu ise yaptığı yazılı açıklamada Tel Aviv yönetiminin direktifleri doğrultusunda saldırılara devam edeceklerini bildirdi. Açıklamada ordunun Lübnan sınırındaki krize yönelik hazırlıklarına devam ettiği ifade edilirken New York Times gazetesine konuşan generallerin "Gazze'deki savaşı" bitirmek istediği ve Hamas ile karşılıklı esir takası ile ateşkes anlaşmasını tam desteklediği iddialarına karşı, "Hamas'ı askeri olarak sonlandırmak" hedefine bağlı olunduğu kaydedildi.

P-800 Oniks hedefe kilitlendi! Kızıldeniz'de kıyamet kopacak: Rus füzeleri İngiliz savaş gemisini vuracak P-800 Oniks hedefe kilitlendi! Kızıldeniz'de kıyamet kopacak: Rus füzeleri İngiliz... Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN GAZZE'DEKİ KATLİAMI

İsrail, 7 Ekim'den bu yana Gaze'de 37 binden fazla Filistinli sivili katletti. Katledilen Filistinlilerin 26 binden fazlasını kadın ve çocuklar oluşturuyor. Ayrıca enkaz altında kalan ve ulaşılamayan binlerce cesedin olduğu tahmin ediliyor. Bölgede 86 bini aşkın yaralı sağlık hizmetlerinden mahrum bir biçimde yaşama tutunmaya çalışıyor. Güvenli yer arayışında olan Filistinlilerin 1,9 milyondan fazlası zorla göç ettirilmiş durumda. 

İsrail, 25 Mart'ta Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde alınan ateşkes kararına uymuyor. Bu karara rağmen saldırılarına devam eden işgal güçlerine şimdiye kadar herhangi bir yaptırım uygulanmış değil. Uluslararası toplum, sivil ölümleri artıracak Refah saldırısıyla ilgili İsrail ordusuna uyarıda bulunuyor. İsrail, bir süredir sivillerin son sığınağı olan Refah'a saldırmak için hazırlık yapıyor. Şu an Refah'a 1,5 milyondan fazla Filistinli sığınmış durumda. İsrail makamlarına göre  Gazze Şeridi'nde bazıları hayatta, bazıları ölü 125 İsrailli esir bulunuyor. Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in  Gazze'ye saldırılarında öldürülen İsrailli esirlerin sayısının 70'i geçtiğini duyurmuştu. Bu arada  7 Ekim'den bu yana ölen İsrailli asker sayısı 306'sı karadan işgal sürecinde olmak üzere 658'e yükseldi.

BM Güvenlik Konseyi, ABD Başkanı Joe Biden'ın açıkladığı ve ilk aşamasında Gazze'de hemen ateşkes öngören 3 aşamalı teklife destek edilen karar tasarısını kabul etmişti. İsrail'in Biden'ın teklifini kabul ettiği belirtilen kararda Hamas'a da teklifi karar etme ve uygulama çağrısı yapıldı. 15 üyeli BMGK'de yapılan oylamada karar tasarısı 14 evet oyu aldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading