Neyi bekliyorsun FIFA? İsrail hakkında bir türlü karar alamıyor

Neyi bekliyorsun FIFA? İsrail hakkında bir türlü karar alamıyor

FIFA, İsrail'le ilgili alması gereken men kararını bir kez daha erteledi. Ayak bastığı her yeri işgal eden ve başta Filistin olmak üzere Suriye'de ve Lübnan'da katliamlar yapan İsrail'in uluslararası futboldan men edilmesine yönelik başvuruyla ilgili yine bir karar çıkmadı.

Spor

05.10.2024, 11:36

FIFA Konseyi, İsrail konusunda emsali görülmemiş biçimde ağır davranıyor. İşgal devletine bir zarar gelmesinden endişe eden konsey, Filistin Futbol Federasyonu'nun İsrail'in uluslararası futboldan men edilmesine yönelik başvurusunu bir türlü karara bağlayamadı. Oysa aynı kuruluş, Rusya-Ukrayna Savaşı başlar başlamaz Rusya hakkında men kararı almıştı. Rusya Milli Takımı, bu nedenle 2022'den beri hiçbir futbol organizasyonunda yer alamıyor, takımları Avrupa Kupaları'nda mücadele edemiyor. Benzer bir şeyin işgalci ve soykırımcı İsrail'in başına gelmesini istemeyen FIFA, temmuz ayındaki toplantıda ele alması gereken konuyu ağustos toplantısına ertelemiş, ağustos ayındaki toplantıda da ekim toplantısına ertelemişti. 

Disiplin komitesi ise  Filistin Futbol Federasyonu tarafından öne sürülen ayrımcılık suçuna ilişkin İsrail'e yönelik soruşturma başlatmakla görevlendirildi. Bu kapsamda Filistin topraklarında bulunan İsrail futbol takımlarının İsrail'deki müsabakalara katılımı da soruşturulacak.

Galatasaray efsanesinden Beşiktaşlı futbolcuya ağır eleştiri: Kendinden utanmalı Galatasaray efsanesinden Beşiktaşlı futbolcuya ağır eleştiri: Kendinden utanmalı Haberi Görüntüle

FİLİSTİN FUTBOL FEDERASYONU'NUN BAŞVURUSU

Filistin Futbol Federasyonu, nisan ayında FIFA'ya başvurmuş ve 7 Ekim'den bu yana İsrail'in ülkesine düzenlediği saldırıları hatırlatmıştı. İsrail'in saldırılarla insan haklarını defalarca ihlal ettiği belirtilmiş ve İsrail liginde yaşanan ayrımcılık ve ırkçılığa karşı gerekli adımları atmadığı gerekçesiyle İsrail Futbol Federasyonu'nun FIFA üyeliğinin sona erdirilmesi talep edilmişti. Bu arada mayıs ayında açıklama yapan Filistin Gençlik ve Spor Yüksek Konseyi Başkanı Cibril er-Rucub, Filistin Futbol Federasyonu'nun İsrail'in ihracına yönelik FIFA'ya yaptığı başvuruyu geri çekmeleri için İsrailli yetkililer tarafından tehdit edildiklerini söylemişti. FIFA Başkanı ise Gianni Infantino, "Bölgede devam eden şiddet, her şeyden önce 74. FIFA Kongresi'nde de belirtildiği gibi barışa ihtiyacımız olduğunu doğruluyor. Olanlar karşısında son derece şaşkın olduğumuz ve düşüncelerimizin acı çekenlerle birlikte olduğu bir dönemde, tüm tarafları bölgede barışı derhal yeniden tesis etmeye çağırıyoruz." ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

1

0

0

1

0

0

1

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Spor


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading