Yandex Metrica

Sitede Ara

NFT sektörü karıştı: İki büyük firma birbirine girdi!

NFT sektörü karıştı: İki büyük firma birbirine girdi!

Teknoloji

23.01.2024, 21:18

NFT sektöründe yaşanan zorlu dönemde Yuga Labs ve OpenSea gibi önemli aktörler arasında ciddi bir gerginlik yaşanıyor. Yuga Labs yeni koleksiyonlarını gelecek yıldan itibaren OpenSea platformunda satışa sunmama kararı alarak sektörde ses getirdi.

OpenSea platformu NFT koleksiyonlarının her yeniden satışında üreticilere ayrılan komisyon politikasınıysa Mart ayından itibaren sona erdirme kararı aldı. Kullanıcılar artık isteğe bağlı olarak üreticilere komisyon ödeyebilecekler.

Sony, GTA 6'nın haklarını satın mı aldı? Sony, GTA 6'nın haklarını satın mı aldı? Haberi Görüntüle

PES 2025 ne zaman çıkıyor? Gizli raporlar sızdı! PES 2025 ne zaman çıkıyor? Gizli raporlar sızdı! Haberi Görüntüle

NFT'LER SÜREKLİ GELİR SAĞLIYOR

Ancak NFT dünyasının temel mantığı, koleksiyon üreticilerine ömür boyu gelir sağlama prensibine dayanıyor. Geçtiğimiz yıl, Bored Ape Yacht gibi koleksiyonların üreticileri OpenSea üzerinden 35 milyon dolara yakın gelir elde etti. Aynı zamanda küçük üreticiler düşük maliyetli NFT koleksiyonlarıyla sürekli bir gelir kazanıyordu.

Yuga Labs, bu yeni politika değişikliğine karşı çıkarak önemli bir tavır sergiledi. Şirket, 2024 Şubat itibarıyla yeni üretilen veya güncellenebilecek NFT koleksiyonlarının OpenSea üzerinde satışını yasaklama kararı aldı. Şirket, üreticilerin haklarını korumaya devam edeceklerini açıkladı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading