Yandex Metrica

Sitede Ara

Nisan ayı enflasyon oranı ne oldu 2024? İşte TÜİK Nisan enflasyon oranı

Nisan ayı enflasyon oranı ne oldu 2024? İşte TÜİK Nisan enflasyon oranı

TÜİK'in enflasyon rakamlarının açıklanacağı kritik bir gün. Kira artış oranı ile memur ve emekli zammının belirlenmesinde büyük öneme sahip olan Nisan ayı enflasyon rakamlarının beklentisiyle gözler, piyasaların nabzını tutuyor. 2024 Nisan enflasyon oranlarının duyurulmasının ardından, finansal piyasalarda hareketlilik bekleniyor. Nisan ayı enflasyon oranı ne oldu 2024? İşte TÜİK Nisan enflasyon oranı
 

Ekonomi

18.05.2024, 02:31

Nisan ayında enflasyon rakamları sonunda açıklandı. Mart ayında aylık enflasyon yüzde 3.16 seviyesindeydi. İşte Nisan ayı için gelen en son TÜFE oranı ve enflasyon verileri.

Enflasyon

Enflasyon

Ev alacaklar dikkat! Resmi açıklama geldi: Düşük faizli konut kredisi haberleri yalan çıktı! Ev alacaklar dikkat! Resmi açıklama geldi: Düşük faizli konut kredisi... Haberi Görüntüle

NİSAN AYI ENFLASYON ORANI NE OLDU 2024?

Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), yıllık bazda yüzde 69,80 artış gösterirken, aylık olarak yüzde 3,18 yükseldi.

Yurtiçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) ise Nisan 2024'te yıllık bazda yüzde 55,66 artış kaydederken, aylık olarak yüzde 3,60 yükseldi.

TÜİK: Resmi rakamlara göre, Nisan ayında yıllık enflasyon %3,18 artarak 67,98'e yükseldi. Bu artış, son 20 yılın en yüksek aylık enflasyon artışı olarak kayıtlara geçti.

ENAGrup: Bağımsız bir araştırma kuruluşu olan ENAGrup'un verilerine göre ise Nisan ayı enflasyonu %124,35'e fırladı. Bu rakam, TÜİK'ten oldukça farklı ve son 24 yılın en yüksek enflasyon oranı olarak dikkat çekiyor.

Ekonomistler: Anadolu Ajansı'nın anketine katılan ekonomistler, 2024 yılı sonu enflasyon beklentilerini de yukarı revize ederek %43,65'e yükseltti. Bu oran, yıl başındaki beklentilerin oldukça üzerinde.

Emekliye bal kaymak tadında müjde! 15-30 Eylül arası 58 bin TL ödeme yapılacak! Emekliye bal kaymak tadında müjde! 15-30 Eylül arası 58 bin... Haberi Görüntüle

ENFLASYON NEDİR?

Enflasyon, belirli bir zaman diliminde mal ve hizmetlerin fiyatlarının genel düzeyinde sürekli ve hissedilir bir artış olarak tanımlanır. Bu artış, genellikle önceki döneme göre fiyat seviyelerinin yükselmesi şeklinde ifade edilir.

Enflasyonu basitçe anlatmak gerekirse daha önce X liraya aldığınız bir ürünün fiyatının X'den fazla olması anlamına gelir. Bu durum, paranızın alım gücünde düşüş yaşanmasına neden olur.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0


Loading