Yandex Metrica

Sitede Ara

O ülkedeki petrol ve doğalgazı Türkiye çıkaracak: Yerin altında resmen hazine var

O ülkedeki petrol ve doğalgazı Türkiye çıkaracak: Yerin altında resmen hazine var

Enerji sektöründe atılan dev adımlar Türkiye'yi sektörün öncüsü yaptı. Petrol ve doğalgaz sondaj faaliyetlerinde öne çıkan ülkeler arasına giren Türkiye'nin kapısı bir kez daha çalındı. Günlük 60 bin dolar getirisi olacak olan kuyu için sondaj çalışmalarını Türkiye yürütecek.  

Ekonomi

08.07.2024, 12:21

Türkiye 300 bin metreküp gaz potansiyeli ve günlük 60 bin dolar getirisi olacak olan kuyu için harekete geçti. Taliban, Cüzcan Vilayetinde gaz çıkarmak için Türk şirketiyle sözleşme imzaladı.

Taliban, Cüzcan ilinin kuzeyindeki 2 yeni kuyudan doğalgaz çıkarmak için bir Türk şirketiyle 7,5 milyon dolarlık sözleşme imzaladı. Afganistan Maden ve Petrol Bakanlığı'na göre, Jawzjan'ın Yateem Taq bölgesinde bulunan kuyular 1.750 metre derinliğe kadar delinecek.

İkinci el araç ticaretinde yeni dönem: İşte madde madde tüm ayrıntılar İkinci el araç ticaretinde yeni dönem: İşte madde madde tüm... Haberi Görüntüle

GÜNLÜK GETİRİ 60 BİN DOLAR 

Projenin tamamlanmasıyla günlük 300 bin metreküp gaz üretiminin gerçekleşmesi ve günlük gelirin 60 bin dolar olması bekleniyor.

Taliban daha önce Cüzcan'da 7 petrol kuyusunun çıkarılması için bir Çinli şirketle sözleşme imzalamıştı.

Habere Tepki Ver

9

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Loading