Yandex Metrica

O ülkenin istihbaratı sınırları zorladı: Nükleer taşıyan bombardıman uçağını kaçırmak istediler

O ülkenin istihbaratı sınırları zorladı: Nükleer taşıyan bombardıman uçağını kaçırmak istediler

Ukrayna istihbaratı tüm sınırları zorlayarak Rus nükleer silah gemisini kaçırmaya çalıştı. Bir Rus Havacılık ve Uzay Kuvvetleri pilotu, Ukrayna istihbaratının nükleer silahlar taşıyan bir Rus uzun menzilli bombardıman uçağını kaçırmak istediğini söyledi.

Dünya

08.07.2024, 12:37

Hatırlanacağı üzere Rusya Federasyonu FSB'si daha önce Ukrayna özel servislerinin Rus Havacılık ve Uzay Kuvvetleri'ne ait bir Tu-22M3 bombardıman uçağını yurt dışında kaçırmaya yönelik bir operasyon gerçekleştirme girişimini durdurmuştu.

Lübnan'daki dijital saldırıda MOSSAD parmağı! Patlayan cihazlarda 5 ay detayı Lübnan'daki dijital saldırıda MOSSAD parmağı! Patlayan cihazlarda 5 ay detayı Haberi Görüntüle

BOMBARDIMAN UÇAĞINI KAÇIRMAK İSTEDİLER

Ukrayna istihbaratının amatör planını deşifre eden pilot, "Konuştuğum kişi Ukrayna özel servislerinden olduğunu bile gizlemedi. Kendisini Pavel olarak tanıttı. Ama sadece herhangi bir uçağı değil, uzun menzilli füze taşıyan bir bombardıman uçağını kaçırmayı teklif etti." ifadelerini kullandı. FSB tarafından yayınlanan bir videoda pilot, "Nükleer silah taşıyıcısı" ifadelerini kullandı.

Ukrayna özel servislerinden bir temsilcinin Rus uçaklarının ateşe verilmesini talep ettiğini söyledi. Pilot, "Bunu bir kez Telegram'da bilinmeyen bir kişiden yazmıştım. Ne ahlak ne de etik vardı. Hemen yakın akrabalarıma yönelik tehditlere başladım" dedi.

Dünya'nın yörüngesine giriyor! Artık gökyüzünde 2 tane Ay gözükecek Dünya'nın yörüngesine giriyor! Artık gökyüzünde 2 tane Ay gözükecek Haberi Görüntüle

TÜM VERİLERİ TALEP ETTİLER

Pilota göre Ukrayna istihbaratı Rus savaş uçaklarına ilişkin verileri talep etti. Sözlerine devam eden Pilot, "Ukrayna istihbaratı benden uçağa ilişkin verileri, kuyruk numaraları, teknik durum, düzenleme takvimini istedi" dedi. 

2022 yazında Rus FSB, Ukrayna Savunma Bakanlığı Ana İstihbarat Müdürlüğü'nün NATO ülkelerinin istihbarat servislerinin gözetimi altında Rus savaş uçaklarını kaçırmak için bir operasyon planladığını takip eden materyaller dağıttı. Bununla birlikte, operasyonel çalışma sırasında Rus karşı istihbaratı, Rus Silahlı Kuvvetlerinin daha sonra bir dizi Ukrayna askeri tesisini yok etmesini sağlayan veriler aldı.

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading