O yakıt grubuna indirim geldi! Gece yarısı tam 2 lira birden... İşte güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları

O yakıt grubuna indirim geldi! Gece yarısı tam 2 lira birden... İşte güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları

Sektör kaynakları, araç sahiplerine müjdeli haberi duyurmuştu. Brent petrol ve dövizdeki dalgalanmalar, akaryakıta indirim olarak yansıdı. Motorin fiyatlarına gece yarısından itibaren geçerli olacak şekilde 1 lira 47 kuruş indirim yapıldı. İşte 25 Temmuz 2024 güncel akaryakıt fiyatları...  

Ekonomi

25.07.2024, 09:22

Brent petrol ve dövizdeki değişiklikler, akaryakıtta pompa fiyatlarına yansımaya devam ediyor.

Sektör kaynaklarından edinilen bilgilere göre geçtiğimiz gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere motorine indirim geleceği belirtilmişti.

Altın piyasası için kritik gün! Uyarı geldi! Altın piyasası için kritik gün! Uyarı geldi! Haberi Görüntüle

MOTORİNE DEV İNDİRİM GELDİ

Akaryakıta gelen ÖTV zammının ardından bu kez motorinden indirim haberi geldi. Petrol fiyatlarındaki gerileme, motorin (mazot) grubunda 1 lira 47 kuruşluk indirime yol açtı.

Benzinli araç sahipleri ise benzin grubuna indirim gelip gelmeyeceğini merak ederken sektör kaynakları, şu an için benzin grubunda indirimin söz konusu olmadığını fakat ilerleyen günlerde benzine de indirim gelebileceğini duyurdu.

Oruç Reis Somali görevi için yola çıktı: Somali’de petrol ve doğalgaz aranacak Oruç Reis Somali görevi için yola çıktı: Somali’de petrol ve... Haberi Görüntüle

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken, gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payıdının eklenmesiyle KDV hariç rafineri satış fiyatı bulunuyor.

Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

Habere Tepki Ver

0

1

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading