Okçuluğun hedef yüzünde hangi renkler kullanılmaktadır?

Okçuluğun hedef yüzünde hangi renkler kullanılmaktadır?

Okçuluk, kökeni avcılık zamanlarına kadar dayanan ve oku, bir yay aracılığı ile hedefe göndermeyi amaçlayan bir spor dalı olarak bilinir. Peki, okçuluğun hedef yüzündeki renkler hangi puanlara denk gelmektedir?

Bilim / Teknoloji

25.09.2024, 17:25

Eski zaman dilimlerinde avlanmak ya da saldırmak amacıyla da kullanılan ve oku, bir yay aracılığı ile hedefe göndermeyi amaçlayan bir spor dalı olan okçuluk ilk olarak 1904 Yaz Olimpiyatları'nda olimpik programa dahil edilmişti.

Oklar 60 ila 71 cm uzunluğunda olup ağırlıkları 20 ila 28 gram arasındadır. Hedef, çember çizgilerle beş renge boyanırken bu renkler merkezden dışa doğru sırasıyla sarı, kırmızı, mavi, siyah ve beyazdan oluşur. Her renk şerit de iki kısma ayrılır.

Okçuluk

Google, Microsoft'a savaş açtı! Haksız rekabet AB Komisyonu'nda Google, Microsoft'a savaş açtı! Haksız rekabet AB Komisyonu'nda Haberi Görüntüle

OKÇULUĞUN HEDEF YÜZÜNDE HANGİ RENKLER KULLANILMAKTADIR?

Okçuluğun hedef yüzünde merkezden dışa doğru sırasıyla sarı, kırmızı, mavi, siyah ve beyaz renkler kullanılmaktadır. Her renk ince bir çizgi ile iki eşit bölüme ayrılmaktadır. Her bir bölümün hesaplamalarda kullanılmak üzere bir puan değeri bulunmaktadır. Bu puanlar merkezden dışa doğru 10’dan 1’e doğru gitmektedir. Beyaz renk 1 ve 2, siyah renk 3 ve 4, mavi renk 5 ve 6, kırmızı renk 7 ve 8, sarı renk 9 ve 10 puana denk gelmektedir.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

1

Yorumlar (0)

Murat Gürel

TRHaber.com - Bilim / Teknoloji


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading