Olaylı derbiyle ilgili flaş gelişme: Mert Hakan Yandaş ve Osayi-Samuel'in ifadesi ortaya çıktı

Olaylı derbiyle ilgili flaş gelişme: Mert Hakan Yandaş ve Osayi-Samuel'in ifadesi ortaya çıktı

Süper Lig'in 37. haftasında oynanan Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin sonrasında meydana gelen olaylarla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada bilirkişi raporu tamamlandı. Mert Hakan Yandaş ve Bright Osayi-Samuel'in ifadeleri de kamuoyuna yansıdı.

Spor

09.07.2024, 23:44

19 Mayıs'taki Galatasaray-Fenerbahçe maçının ardından stadyum müdürü Ali Çelikkıran'ın darbedildiği olaylarla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor. Bu kapsamda çekilen 19 ve 8 saniyelik iki video görüntüsü incelemeye alındı. Bilirkişi raporunda, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç'un, Galatasaray Spor Kulübü yetkilisi olduğu düşünülen bir kişiye "Ben size çık buradan bak dayak yiyeceksin, çık buradan yoksa dayak yiyeceksin" dediği aktarıldı.

Galatasaray, Fenerbahçeli yıldız için pusuya yattı! İşte Galatasaray'dan yılın transfer çalımı! Galatasaray, Fenerbahçeli yıldız için pusuya yattı! İşte Galatasaray'dan yılın transfer... Haberi Görüntüle

ALİ KOÇ VE SELAHATTİN BAKİ ARASINDA YAŞANANLAR

Raporun devamında, Ali Koç'un yürüdüğü sırada arkasında gelen Selahattin Baki'nin küfrettiği ve Koç'un Baki'yi uyardığı anlaşıldı. Baki'nin "Beni mi buldun başkanım" dediği ifade edildi.

Hakan Çalhanoğlu'na dev kanca! Tarihe geçecek rekor bonservis Hakan Çalhanoğlu'na dev kanca! Tarihe geçecek rekor bonservis Haberi Görüntüle

MERT HAKAN YANDAŞ VE OSAYI SAMUEL'İN İFADELERİ

Soruşturma kapsamında Fenerbahçeli futbolcular Mert Hakan Yandaş ve Bright Osayi-Samuel de ifade verdi. Osayi-Samuel, olay günü taraftarlarının galibiyeti kutlamak için sahaya çıkmalarını istediğini, ancak Galatasaray yetkililerinin kendilerini soyunma odasında alıkoyduğunu savundu. Samuel, sahaya çıktıklarında Ali Çelikkıran'ın ve diğer görevlilerin fiziksel ve sözlü müdahalelerde bulunduğunu söyledi.

Galatasaray'da Icardi sürprizi! Sözleşmesindeki gizli madde ortaya çıktı... Galatasaray'da Icardi sürprizi! Sözleşmesindeki gizli madde ortaya çıktı... Haberi Görüntüle

OSAYI SAMUEL: HİÇ KİMSEYE FİZİKİ MÜDAHALEDE BULUNMADIM

Osayi-Samuel, Çelikkıran'ın Fenerbahçe bayrağını gasp etmeye çalıştığını ve takım doktorları Ertuğrul Karanlık'a fiziki müdahalede bulunduğunu belirtti. Kendisine yönelik suçlamaları reddeden Samuel, "Hiç kimseye fiziki müdahalede bulunmadım" diyerek hakkındaki soruşturmanın takipsizlikle sonuçlanmasını talep etti.

Başkan kesenin ağzını açtı: Şampiyon ol İstanbul'dan arsayı kap! Başkan kesenin ağzını açtı: Şampiyon ol İstanbul'dan arsayı kap! Haberi Görüntüle

MERT HAKAN YANDAŞ: EYLEMLERİM MEŞRU MÜDAFAA KAPSAMINDA

Mert Hakan Yandaş ise, taraftarlarının galibiyeti kutlamak amacıyla sahaya çıkmalarını istediğini, ancak soyunma odasında alıkonulduklarını ifade etti. Çelikkıran'ın takım arkadaşlarına saldırdığını gören Yandaş, eylemlerinin meşru müdafaa kapsamında olduğunu belirtti. Yandaş, delillerin incelenmesi durumunda suç teşkil eden bir eylemde bulunmadığının anlaşılacağını söyledi.

Kerem Aktürkoğlu hangi takımda, kaç gol attı? Kerem Aktürkoğlu hangi takımda, kaç gol attı? Haberi Görüntüle

SORUŞTURMALARIN BİRLEŞTİRİLMESİ

Şüpheliler Hulusi Belgü, Ertuğrul Karanlık ve Emre Kartal hakkında "kasten yaralama" suçundan yürütülen soruşturma ile Ali Koç ve Selahattin Baki hakkında "spor alanlarında taşkınlık yapılması ve tesislere zarar vermek", "hakaret", "tehdit", "basit yaralama" suçlarından yürütülen iki ayrı soruşturma birleştirildi. Belgü, Karanlık ve Kartal hakkında uygulanan yurt dışı çıkış yasağı ve imza yönündeki adli kontrol tedbirleri de kaldırıldı.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Spor


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading