Olaylı İzmir derbisi davasında 'maç seyir yasağı' tedbirinin kaldırılması talebi geri çevrildi

Olaylı İzmir derbisi davasında 'maç seyir yasağı' tedbirinin kaldırılması talebi geri çevrildi

Göztepe ile Altay derbisinde çıkan olaylara ilişkin Göztepeli taraftar Mehmet Çakır'ı işaret fişeğiyle yaralayan tutuklu sanık Furkan Ersanlı ile tutuksuz 23 sanığın yargılanmasına devam edildi. Mahkeme,  'maç seyir yasağı' tedbirinin kaldırılması talebini reddedip, sanık Ersanlı'nın tutukluluk halinin devamına karar verdi.  

Spor

05.02.2024, 22:19

TFF 1.Lig 27 Kasım 2022 İzmir derbisinde Göztepe ve Altay karşı karşıya gelmişti. Maçın ortasında Altay tribünlerinden atılan işaret fişeğiyle, Göztepeli taraftar Mehmet Çakır yaralandı. Bu sırada Göztepe tribünlerinden sahaya atlayan Mehmet Nihat Aydın da korner direğiyle Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç'e vurdu.

Image

Okan Buruk'tan flaş Icardi-Osimhen kararı Okan Buruk'tan flaş Icardi-Osimhen kararı Haberi Görüntüle

GÖZALTI VE TUTUKLAMA KARARI

Yaşanan utanç vericic olaylar sonrası maç tatil edildi. İzmir derbisi sonrası  başlatılan soruşturmada gözaltına alınan Mehmet Nihat Aydın ile Altay tribünlerindeki Furkan Ersanlı, D.D., K.E., E.Y., H.Ç., M.E.K., A.G., H.K., M.Y., S.H., Ç.K., E.E., A.B., Ş.P., Ö.U., Ü.T., T.G., G.A.A ve E.K. tutuklandı. U.M.K., F.Ö., Y.A., N.A.D. ve F.E. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Image

Galatasaray PAOK maçı ne zaman, hangi kanalda, şifresiz mi? Galatasaray PAOK maçı ne zaman, hangi kanalda, şifresiz mi? Haberi Görüntüle

KASTEN ÖLDÜRMEYE TEŞEBBÜS

Kaleci Ozan Evrim Özenç'e korner direğiyle saldıran Mehmet Nihat Aydın hakkında, İzmir 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'Kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. 

Image

Mourinho'dan radikal karar! Derbinin ilk 11'inden 5 futbolcu kulübeye gidiyor! Mourinho'dan radikal karar! Derbinin ilk 11'inden 5 futbolcu kulübeye gidiyor! Haberi Görüntüle

23 YIL HAPİS İSTENDİ

Soruşturmanın ardından diğer şüpheliler hakkında da İzmir 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. İddianamede savcı, Furkan Ersanlı'nın tribünde planlı ve kararlı şekilde, işaret fişeğini binlerce kişinin bulunduğu Göztepe tribünlerine doğru hedef gözetip, ateşleyerek, 'Kasten öldürmeye teşebbüs', 'Tehlike arz edebilecek aletleri spor alanlarına sokmak ve kullanarak müsabaka düzenini bozmak', 'Genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması' suçlarını işlediğinin altını çizdi. Ersanlı için bu suçlardan 23 yıla kadar hapis cezası istendi.

Galatasaray PAOK maçı ne zaman, hangi kanalda, şifresiz mi? Galatasaray PAOK maçı ne zaman, hangi kanalda, şifresiz mi? Haberi Görüntüle

HÜKMEN MAĞLUP 

Türkiye Futbol Federasyonu, olaylar nedeniyle her 2 takımı da hükmen mağlup saydı.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra Ak

TRHaber.com - Spor


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading