Yandex Metrica

Sitede Ara

Ölmek için düğmeye bas! Taşınabilir intihar kapsülleri yakında hizmete girecek

Ölmek için düğmeye bas! Taşınabilir intihar kapsülleri yakında hizmete girecek

İsviçre ölmek isteyen vatandaşlar için taşınabilir intihar kapsüllerini devreye sokacak! Fakat ölmek isteyen kişinin öncelikle ruhsal yeterliliğinin psikiyatrik değerlendirmesinden geçmesi gerekiyor. 

Dünya

18.07.2024, 16:34

Yardımlı ölüm grubu, Çarşamba günü yaptığı açıklamada, İsviçre'de ilk kez taşınabilir bir intihar kapsülünün kullanılacağını ve bunun muhtemelen birkaç ay içinde tıbbi gözetim olmadan ölüme olanak sağlayacağını söyledi.

Uzay çağına benzeyen Sarco kapsülü, ilk olarak 2019'da tanıtıldı ve içindeki oksijeni nitrojenle değiştirerek hipoksi nedeniyle ölüme neden oluyor. Kullanımı 20 dolara mal olacak.

Son Çare örgütü, İsviçre'de kanunun, kişinin ölümcül eylemi kendisi gerçekleştirmesi halinde destekli intiharı genel olarak yasallaştırdığı ülkede, bu yöntemin kullanılmasının önünde yasal bir engel görmediğini söyledi.

The Last Resort'un CEO'su Florian Willet, düzenlediği basın toplantısında, "Sarco'yu kullanmak için sıraya giren insanlar olduğu için, bunun çok yakın bir zamanda gerçekleşmesi çok olası" dedi.

İntiharı güzellemeye devam eden CEO, "Oksijensiz havayı soluyarak sonsuz bir uykuya dalmaktan daha güzel bir ölme şekli düşünemiyorum" diye ekledi.

Gizemli zafer planı! Zelenski ABD'li liderlere sunacak Gizemli zafer planı! Zelenski ABD'li liderlere sunacak Haberi Görüntüle

"DÜĞMEYE BAS VE ÖL"

Ölmek isteyen kişinin öncelikle zihinsel kapasitesinin psikiyatrik değerlendirmesinden geçmesi gerekiyor. Bu, yasal bir gereklilik.

Kişi mor kapsülün içine giriyor, kapağını kapatıyor ve kendisine kim olduğu, nerede olduğu ve düğmeye bastığında ne olacağını bilip bilmediği gibi otomatik sorular soruluyor.

Sarco'nun mucidi ve ölme hakkı aktivizminin önde gelen küresel isimlerinden Philip Nitschke, "İşlemcideki ses, 'Ölmek istiyorsan, bu düğmeye bas' diyor" dedi.

Butona basıldığında havadaki oksijen miktarının 30 saniyeden kısa bir sürede yüzde 21'den yüzde 0,05'e düştüğünü anlattı.

ABD'de 'doğu at ensefaliti virüsü' endişesi! Sivrisineklerden bulaşıyor ABD'de 'doğu at ensefaliti virüsü' endişesi! Sivrisineklerden bulaşıyor Haberi Görüntüle

"GERİ DÖNÜŞÜ YOK"

Nitschke, "Oksijen seviyesinin düşük olduğu iki nefesten sonra, bilinçlerini kaybetmeden önce kendilerini şaşkın, koordinasyonsuz ve hafif öforik hissetmeye başlayacaklar" dedi.

"Daha sonra yaklaşık beş dakika kadar bilinçsiz bir durumda kalacaklar ve ardından ölüm gerçekleşecek," diye ekledi.

Sarco, kapsüldeki oksijen seviyesini, kişinin kalp atış hızını ve kanın oksijen satürasyonunu izliyor.

Nitschke, "O kişinin ne zaman öldüğünü çok kısa sürede görebileceğiz" dedi. Sözlerine devam eden Nitschke, son anda fikrini değiştiren biri hakkında ise, "Bir kere o düğmeye bastığınızda, geri dönüş yolu yoktur" dedi.

Habere Tepki Ver

1

1

6

0

0

0

0

1

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading