Yandex Metrica

Sitede Ara

Ölüm Adası! Tayland'da turist kafilesi kabusu yaşadı: 108 kişilik feribot alev aldı

Tayland'ın 'Ölüm Adası'na seyahat ederken çıkan yangının ardından dehşete düşen yolcular feribottan denize atladı. Dehşet anları kameralara yansırken 108 yolcu denizin ortasında kurtarılmayı bekledi.

Dünya

14.04.2024, 11:37

Gemi bu sabah Tayland'ın kötü şöhretli 'Ölüm Adası'na doğru yol alırken alevler içinde kaldı. Bir anda alev topuna dönen feribottan turistler kendilerini denize atarak kurtardı.

İsrail BM konvoyunu hedef aldı: Araçlar kullanılamaz hale geldi İsrail BM konvoyunu hedef aldı: Araçlar kullanılamaz hale geldi Haberi Görüntüle

DUMANLAR İÇİNDE KALDI

Surat Thani eyaletinden geceyi geçiren Ko Jaroen 2 feribotu, Tayland kıyılarındaki popüler bir turistik yer olan Koh Tao'ya varmak üzereydi ve yerel saatle sabah 6.30 civarında dumanlar içinde kaldı.

Soykırımcı İsrail ordusu katliam yaptığı bölgeden çekildi: Tubas-Türk Hastanesi kuşatılmıştı Soykırımcı İsrail ordusu katliam yaptığı bölgeden çekildi: Tubas-Türk Hastanesi kuşatılmıştı Haberi Görüntüle

YOLCULAR KURTARILMAYI BEKLEDİ

Korku dolu görüntüler, yangının çıkmasından sonraki anları kaydetti; turistler çaresizce kurtarılmayı beklerken paniğe kapıldı ve geminin çatısına çıktı. Bazı yolcular ise denize atladı.

Minibüsle kalabalığa daldı: Ölü ve yaralı var Minibüsle kalabalığa daldı: Ölü ve yaralı var Haberi Görüntüle

ALARM ZİLLERİ ÇALDI

ÖLüm Adası'na doğru seyir alan feribotta bulunan yolculardan birisi çıtırtı sesi duyup duman kokusu aldı. Maitree Promjampa, beş dakikadan kısa bir süre sonra yükselen duman ve yangını gördüğünü ve o anda insanların bağırmaya ve alarmı çalmaya başladığını söyledi.

Yunanistan turist akınından endişeli: Ek vergi gelmesi an meselesi Yunanistan turist akınından endişeli: Ek vergi gelmesi an meselesi Haberi Görüntüle

KORKU DOLU ANLAR

"Can yeleklerini zar zor zamanında temin edebildik" diyen Maitree Promjampa, "Kaotik bir durumdu. İnsanlar ağlıyordu... Ben de gözyaşlarına boğuldum." dedi.

Kalp durduran görüntülerde, turuncu alevler geminin pruvasını ele geçirirken kalın gri duman bulutlarının gökyüzüne doğru yükseldiği görülebiliyordu. 

YouTube'dan video izledi, ameliyat yaptı! 15 yaşındaki genç hayatını kaybetti: Ülke bu skandalla çalkalanıyor YouTube'dan video izledi, ameliyat yaptı! 15 yaşındaki genç hayatını kaybetti:... Haberi Görüntüle

KORKUDAN RAYLARA TIRMANDILAR

Dehşete kapılan yolcuların, yoğun dumandan ve yayılan ateşten kaçmaya çalışırken feribotun en yüksek noktasına ulaşmak için rayları tırmandığı görüldü.

Bazıları can yelekleri giyiyordu, bazıları ise sadece yüzme kıyafetleriyle yangına göğüs gererken, denizde herhangi bir acil kurtarma hizmeti belirtisi olup olmadığını gözlediler.

Türkiye'nin BRICS adımı ABD'yi rahatsız etti: ABD basınında dikkat çeken haber: Ankara'nın NATO'daki rolü inceleme altında Türkiye'nin BRICS adımı ABD'yi rahatsız etti: ABD basınında dikkat çeken... Haberi Görüntüle

ZAMANA KARŞI YARIŞ

İş için sık sık Koh Tao'ya giden Surat Thani sakini Maitree, yardım çağrısından yaklaşık 20 dakika sonra birçok teknenin kurtarmaya geldiğini ancak teknelerin patlama korkusu nedeniyle feribota fazla yaklaşamadığını söyledi.

Bu durum, insanların kendilerini kurtarmak için zamana karşı yarışta suya atlamaya karar vermesine neden oldu. 

Dolar tarih olacak! Suudi Arabistan'dan kritik açıklama: Petrol ödemelerinden yuan kullanabiliriz Dolar tarih olacak! Suudi Arabistan'dan kritik açıklama: Petrol ödemelerinden yuan... Haberi Görüntüle

97 TURİST VE 11 MÜRETTEBAT KURTARILDU

Polis ve sahil güvenlik ekipleri olay yerine geldiğinde, duman çökmeye başlayınca kararmış gemiye su sıktıkları görüldü; böylece kömürleşmiş metal ve içi oyulmuş iç kısım ortaya çıktı.     

Yangın feribotun pruvasını yutmadan önce acil servisler gemideki 97 turist ve 11 mürettebatı kurtardı. 

Koh Tao Polis Karakolu amiri Polis Albay Chokchai Sutthimek,  "İlgili gemi, aynı zamanda kargo teknesi olarak da hizmet veren bir gece feribotu olan Ko Jaroen 2'ydi. Koh Tao'ya doğru yola çıktı ve dün gece saat 23.00'te Surat Thani'den iskeleden ayrıldı." dedi.

İsrail BM konvoyunu hedef aldı: Araçlar kullanılamaz hale geldi İsrail BM konvoyunu hedef aldı: Araçlar kullanılamaz hale geldi Haberi Görüntüle

"LANETLİ ADA DAMGASI"

Daha önce de birçok turist ölümü vakasının olduğu ölüm adasına 'lanetli' damgalanması vuruldu

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading