Ona vatan toprağı bile nasip olmayacak demişti! Kadir Mısıroğlu'nun Gülen için söyledikleri yeniden gündem oldu!

Fetullah Gülen'in Türkiye'de faaliyet gösterdiği yıllar olan 90'larda tarihçi yazar Kadir Mısıroğlu FETÖ gerçeğini görmüş ve mücadele etmek için dikkat çeken ifadeler kullanmıştı. 

Gündem

21.10.2024, 16:51

Tarihçi yazar Kadir Mısıroğlu'nun 1995 yılında yaptığı bir televizyon konuşmasında terörist başı Fethullah Gülen'le ilgili yaptığı konuşması yeniden gündem oldu. Mısırlıoğlu,  "Benim talihsizliğim, bazı olacak şeyleri tarih şuuruna istinaden evvelden görmektir. Gülen, Allah davasına ihanet ediyor, onu Allah yıkacak." demişti. 

Fethullah Gülen'in Ölüm haberinin kesinleşmesiyle arkasından söylenenler Mısıroğlu'nu haklı çıkardı. 1990'lı yıllarda iyice güçlenen FETÖ hakkında İslami camiadan çok güçlü bir itiraz sesi yükseldi. Bu kişi tarihçi, yazar Üstad Kadir Mısıroğlu'ydu. 

İstanbul'un su durumu belli oldu: Barajların doluluk oranını İSKİ açıkladı! 18 Ekim İtibarıyla doluluk oranı ne kadar? İstanbul'un su durumu belli oldu: Barajların doluluk oranını İSKİ açıkladı!... Haberi Görüntüle

GÜLEN, MISIRLIOĞLU'NUN DESTEĞİNİ ALMAK İSTEMİŞ 

Ünlü tarihçi Kadir Mısıroğlu'nun desteğini almak iseyen Fetullah Gülen kendisinin desteğini almak istemiş, adamlarını göndererek çalışmalarına Kadir Mısıroğlu'nu da davet etmişti. 

Kredi kartı 750 TL vergisi iptal mi edildi? Limit 200 bin TL olur mu? Kredi kartı 750 TL vergisi iptal mi edildi? Limit 200... Haberi Görüntüle

FETÖ GERÇEĞİNİ TESPİT EMİŞTİ 

İnternetin olmadığı o yıllarda gündemi çok iyi şekilde takip eden, yurt içi ve yurt dışı basın yayın organlarını analiz ederek FETÖ gerçeğini tespit eden Kadir Mısıroğlu Fetullah Gülen hakkında sert eleştiriler getirmeye başladı. 

Magnum çekiliş sonuçları 2024! 200.000 TL kazanan asil ve yedek isim listesi... Magnum çekiliş sonuçları 2024! 200.000 TL kazanan asil ve yedek... Haberi Görüntüle

"ALLAH DAVASINA İHANET EDİYOR"

Gerek yazılarında gerekse konuşmalarında Kadir Mısıroğlu'nun eleştirileri 1995 yılında tam anlamıyla netleşti. Fetullah Gülen için bir televizyon programında "elimden gelse başına taş yağdırırım" dediği sözler damga vurdu:

“Bir müddet sonra herkes ona hakaret edecek. ‘Sen hoca değil papaz bile olamazsın’ diyecek. Benim talihsizliğim, bazı olacak şeyleri tarih şuuruna istinaden evvelden görmektir. Gülen, Allah davasına ihanet ediyor, onu Allah yıkacak. Çıldırmış adam yahu! Halife olsa Türkiye’nin başında onu derhal tımarhaneye tıkar. Allah onu sıfıra müncer kılacak.”

Hayasızca hareket suçu nedir? Dilan Polat yeniden tutuklanacak mı? Hayasızca hareket suçu nedir? Dilan Polat yeniden tutuklanacak mı? Haberi Görüntüle

VATAN TOPRAĞI ONA NASİP OLMAYACAK

1999 yılında Fetullah Gülen'in sağlığını bahan ederek kaçması hakkında da henüz o gitmeden önce tahminde bulunan Kadir Mısıroğlu “Fethullah Gülen Türkiye’deyken onun için dedim ki ‘bu Amerika’ya kaçacak, orada geberecek, buna vatan toprağı bile nasip olmaz." demişti. 

2024 Uludağ'a kar yağdı mı? Uludağ kayak sezonu açıldı mı? 2024 Uludağ'a kar yağdı mı? Uludağ kayak sezonu açıldı mı? Haberi Görüntüle

FETÖ İLE İLGİLİ BİLGİLERİNİ KİYAP HALİNE GETİRDİ 

Kadir Mısıroğlu o yıllarda sarf ettiği bu sözlerle kalmayarak mücadelesinin dozunu arttırdı.O yıllardan itibaren elde ettiği bütün bilgileri iki ayrı kitap halinde yayınladı.2012 yılında henüz 17-25 Aralık kumpası yaşanmadan önce Tahrif Hareketleri kitap serisinin 3. cildini yayınladı.768 sayfalık kitabın tamamını FETÖ'ye ayıran Kadir Mısıroğlu, 90'lı yıllardan itibaren bizzat gördüklerini, araştırmalarla elde ettiği bilgileri belgeleriyle birlikte yayınladı. 2015 yılında da "Asrın İhaneti / Paralel Yapı veya Fetullah Gülen'in Günah Galerisinden Sayfalar" kitabını yayınladı.15 Temmuz darbe girişiminin yaşanmasıyla da Kadir Mısıroğlu'nun 1995 yılında gündem olan o sözleri, bugün Fetullah Gülen'in ölmesiyle de gündem oldu.

Habere Tepki Ver

8

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading