Yandex Metrica

Önceden Temu siparişi verenler gümrük vergisi ödeyecek mi? 30 euro üstünde ürünler gümrükte takılır mı?

Önceden Temu siparişi verenler gümrük vergisi ödeyecek mi? 30 euro üstünde ürünler gümrükte takılır mı?

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre online alışverişlerde yeni düzenlemelere gidildi. Buna göre Çin merkezli e-ticaret platformlarına uygulanan alışveriş limiti 30 euroya düştü. Vergi oranı ise yüzde 60'a çıktı. 30 euroyu geçen ürünler gümrükte takılacak. Daha önce Temu siparişi verenler kendi siparişlerinin bu düzenlemeden etkilenip etkilenmeyeceğini merak etmeye başladı. Önceden Temu siparişi verenler gümrük vergisi ödeyecek mi? 30 euro üstünde ürünler gümrükte takılır mı? soruları sorulmaya başlandı.

Gündem

06.08.2024, 09:07

Çin merkezli e-ticaret siteleri son zamanlarda oldukça popüler hale gelmişti. Oldukça ucuz olan bu ürünlerin siparişi konusunda yeni bir düzenleme yapılacağı mesajı verilmişti. İthalat-ihracat dengesini bozan bu durumla ilgili yapılan düzenleme bugün Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre Çin merkezli e-ticaret sitelerinden alınacak vergi yüzde 30'dan 60'a çıktı. Ayı zamanda hızlı kargo ve gümrüğe takılmadan yapılan alışvreriş limiti ise 150 eurodan 30 euroya indi. Daha önce Temu'dan sipariş verenler yapılan düzenlemelerin kendilerini kapsayıp kapsamadığını merak ediyor. Vergi ve limit düzenlemesinden önce Temu'dan sipariş verenlerin ürünleri gümrükte takılır mı? Önceden Temu siparişi verenler gümrük vergisi ödeyecek mi? 30 euro üstünde ürünler gümrükte takılır mı? soruları binlerce kişi tarafından sorulmaya başlandı.

İstanbul'da palamut fiyatı ne kadar? Ankara ve İzmir'de palamut kaç TL? İstanbul'da palamut fiyatı ne kadar? Ankara ve İzmir'de palamut kaç... Haberi Görüntüle

ÖNCEDEN TEMU SİPARİŞİ VERENLE GÜMRÜK VERGİSİ ÖDEYECEK Mİ?

Yurt dışından e-ticaret sitelerinden verilen siparişlerde vergi artışına gidildi. Buna göre; AB ülkelerinden gelen kargolarda 18 olan vergi dilimi yüzde 30’a çıkacak. AB dışındaki ülkelerden sipariş edilen ürünlerde ise yüzde 60 bandına çıkacak. Daha önce Temu, Amazon ve Aliexpres üzerinden sipariş verenler gümrük vergisi ödeyip ödemeyeceğini merak ediyor. Düzenleme 15 gün sonra yürürlüğe girecek.

İzmir Körfezi'ne sahip çıkan Murat Kurum'a bravo: Gözler CHP'li başkanı aradı İzmir Körfezi'ne sahip çıkan Murat Kurum'a bravo: Gözler CHP'li başkanı... Haberi Görüntüle

30 EURO ÜSTÜNDEKİ SİPARİŞLER GÜMRÜKTE TAKILIR MI?

Daha önce 150 euro olan yurt dışı hızlı kargo alışveriş limiti 30 euroya düştü. Yurt dışı merkezli e-ticaret sitelerinden verilen sipariş 30 euro limitini geçerse satın aldığınız ürünlerin gümrükten geçmesi mümkün olmayacak. Bu kararın daha önce sipariş verenler için geçerli olup olmayacağı konusunda ise internette detaylı bilgi bulunmuyor. 

Narin'in dışarıdaki abisindenn yasak aşk iddiasına yanıt: Amcam babam gibidir anneme iftira atıldı Narin'in dışarıdaki abisindenn yasak aşk iddiasına yanıt: Amcam babam gibidir... Haberi Görüntüle

TİCARET BAKANI SİNYAL VERMİŞTİ

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Temu’yu yakından takip ettiklerini ve izlediklerini söylemiş, “Bu sitenin çok yakın takipçisiyiz. Gerekli kararları yakında göreceksiniz. İlgili önlemleri Resmi Gazete’de yayınlayacağız” demişti.

Habere Tepki Ver

0

4

0

1

0

0

0

1

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading