Öncelik ailenin korunması! Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun'dan YİK toplantısı sonrası açıklama

Öncelik ailenin korunması! Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun'dan YİK toplantısı sonrası açıklama

Yüksek İstişare Kurulu, akşam saatlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanmıştı. Toplantı sonrası açıklama yapan İletişim Başkanı Altun, toplantının ana gündem maddesinin aile kurumunun karşı karşıya olduğu tehlikeler, bunları bertaraf etmek için alınması gereken tedbirler ve çözüm yollarının yer aldığını bildirdi.

Gündem

16.10.2024, 02:06

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu, akşam saatlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanmış, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen toplantıya, kurul üyesi eski TBMM Başkanları Binali Yıldırım, Cemil Çiçek, İsmail Kahraman, İsmet Yılmaz, Mehmet Ali Şahin ve Mustafa Şentop ile Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan ve Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Hakkı Susmaz katılmıştı. 

Kapalı oturum yapılacak mı? Numan Kurtulmuş'tan CHP'nin talebine yanıt Kapalı oturum yapılacak mı? Numan Kurtulmuş'tan CHP'nin talebine yanıt Haberi Görüntüle

"SOSYAL MEDYA GENÇLERİ AİLELERİNDEN KOPARIYOR"

Toplantıyla ilgili yazılı açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, toplantıda aile kurumunun karşı karşıya olduğu tehlikeler, bunları bertaraf etmek için alınması gereken tedbirler ve çözüm yollarının konuşulduğunu dile getirerek son günlerde milleti sarsan olumsuz olayların temelinde, gençlerin dijital mecralarla medyadan etkilenmesinin, ailelerin gençlerle sağlıklı iletişim eksikliğinin ve gençlerin sosyal medyanın etkisiyle ailelerinden hızla kopmaya başlamasının yattığının belirtildiğini kaydetti.

Evimin altından fay hattı geçiyor mu? e-Devlet fay hattı sorgulama ekranı Evimin altından fay hattı geçiyor mu? e-Devlet fay hattı sorgulama... Haberi Görüntüle

TV PROGRAMLARINA YAKIN TAKİP

"Toplantıda, suçu teşvik eden ve suça özendiren televizyon programları, diziler ile sosyal medya içeriklerinin aile kurumuna zarar verdiği, mevcut hukuki düzenlemelerin yeterli olmadığı ve yeni adımlar atılması gerektiği ifade edildi." diyen Altun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yakın zamandaki sözlerini hatırlatarak bazı medya organlarının reyting kaygısıyla hareket ettiğini ve basın ilkelerini hiçe sayan bir tutumda yayın politikası izlediğini belirtti. Bunun da mağdurları tekrar mağdur ettiğini ifade eden İletişim Başkanı özellikle cinayet vakalarının herkesin aşlece ekran başında olduğu saatlerde en ince ayrıntısına kadar anlatılmasının sakıncalı olduğunu ifade etti. Altun, "Cinayet vakalarının insanların ailecek ekran başında olduğu saatlerde en ince ayrıntısına kadar anlatılmasının, meselenin sosyal öğrenme boyutunun göz ardı edilmesinin mahzurları ortaya konarak, RTÜK'ün bu konuları daha hassas biçimde ele alması gerektiği değerlendirildi. Toplantıda sosyal medyada gençler başta olmak üzere toplumun tamamını ve özellikle aile kurumunu hedef alan içeriklerin son zamanlarda artış gösterdiği, oradaki tehlikenin kontrol altına alınmamasının telafisi imkansız sosyal zararlara yol açabileceği belirtildi." dedi.

TOKİ'nin büyük fırsatı o ile de vurdu: 2 Bin TL başvuruyla isteyene 2+1, isteyene 3+1 anahtar teslimi... TOKİ'nin büyük fırsatı o ile de vurdu: 2 Bin TL... Haberi Görüntüle

"SOSYAL MEDYA ALANINDA DÜZENLEME YAPILMALI"

Ailenin korunmasının ve gençleri olumsuz etkileyen unsurlarla mücadele etmenin önemine değinen Fahrettin Altun, sosyal medya alanında bir düzenleme yapılmasının gerekliliğini vurguladı. Altun, "Ailelerin korunması ve güçlendirilmesine ilişkin vizyon belgesinde yer alan, küresel riskler ve demografik dönüşüm karşısında ailenin korunması, ailelerin refah düzeyinin yükseltilmesi, aile odaklı sosyal politika ve hizmetlerin etkinliğinin artırılması, dijitalleşme sürecinde ailenin desteklenmesi, aileye duyarlı çevre politikaları ile ailelerin afet ve acil durumlara dayanıklılığının artırılması başlıkları ile özetlenen hedeflerin gerçekleştirilmesi için yapılacaklar da toplantıda gündeme geldi." ifadelerini kullandı.

Survivor Hasan'ın eşi Tatiana Ruichiana kimdir? Tatiana Ruichiana nereli, Müslüman mı? Survivor Hasan'ın eşi Tatiana Ruichiana kimdir? Tatiana Ruichiana nereli, Müslüman... Haberi Görüntüle

"DOĞUM HIZINDA EN DÜŞÜK SEVİYEDEYİZ"

Ülkedeki doğum hızının 1965'ten bu yana en düşük seviyeye gerilediğini belirten Altun, bunun toplum için çok boyutlu bir beka tehlikesini oluşturabileceğinin ifade edildiğini ifade etti. Altun, bu husus çerçevesinde ailelerin korunması ve devamlılığının sağlanması için acilen alınması gereken tedbirlerin değerlendirildiğini kaydetti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading