Yandex Metrica

Sitede Ara

Optimar'dan dikkat çeken AK Parti anketi: Sonuçlar köklü değişim sinyali verdi

Optimar'dan dikkat çeken AK Parti anketi: Sonuçlar köklü değişim sinyali verdi

OPTİMAR Araştırma Şirketi son anketinde vatandaşlara "Seçim sonuçlarına göre AK Parti yönetiminde köklü bir değişiklik olmalı mı?" sorusunu yöneltti. "Ak Parti'nin istikrarlı bir değişim göstermesi gerekiyor" diyenlerin oranı %84 olarak dikkat çekti.

Gündem

01.06.2024, 08:15

Yarın Kızılcahamam’da kampa girecek olan AK Parti'de ana gündem maddesi değişimin yol haritası olacak. Bu noktada son kamuoyu araştırmaları da göz önünde bulundurulacak. OPTİMAR Araştırma Şirketi’nin son anketi, seçmenin görüşlerini ortaya koyuyor. Ankette, Ak Parti ve Kabine’de değişiklik bekliyor musunuz? diye soruldu. Ak Parti yönetiminde değişim talebi yüzde 85’e yakın.

Söz konusu anket verilerinde kabinede değişim isteyenlerin oranı da 75 seviyesinde. Anket sonuçlarına ilişkin açıklamalarda bulunan OPTİMAR Başkanı Hilmi Daşdemir, Ak Parti ve Kabine’deki değişim talebinin oldukça yüksek olduğunu belirtti.

Sözlerine devam eden Daşdemir, ayrıca Türkiye’nin en büyük sorunu olarak ekonominin açık ara öne çıktığını, bu sorunu kimin çözeceğine yönelik beklentilerin de oldukça dikkat çekici olduğunu vurguladı.

Her ay düzenli olarak Türkiye'nin Nabzı anketini yapan Optimar, Mayıs ayına ilişkin sonuçları açıkladı. Anket sonuçlarında dikkat çeken detay ise ekonomiyle ilgili sorunlar oldu. Ankete katılanların yüzde 61,6’sı Türkiye’nin en önemli sorununun ekonomi olduğunu düşünüyor. İkinci sırada ise “her şey” cevabını verenler var.

Nisan ayında yapılan ankette ise Türkiye'nin en önemli sorunun ekonomi olduğunu düşünenlerin oranı yüzde 60 iken mayıs ayında bu oranın yüzde 61,6’ya çıktığı görüldü. 

Sosyal medya fenomeni yapay zekaya takıldı! 550 bin TL ceza ödedi Sosyal medya fenomeni yapay zekaya takıldı! 550 bin TL ceza... Haberi Görüntüle

YEREL SEÇİMDE NEDEN SANDIĞA GİTMEDİLER?

Yerel seçimlerde sandığa gitmeyenler neden oy kullanmadıkları soruldu. Ankete katılanların yüzde 39,6'sı "Başka şehirhirdeyim" dedi. Söz konusu ankette yüzde 29.6'sı ise tepki için oy vermediğini diler getirdi. "Değişime inanmadığım için" cevabını verenlerin oranı ise yüzde 7,1 oldu. Ankete katılanların yüzde 50,9’u yerel seçimlerde verilen en temel mesajın iktidara tepki olduğunu belirtti.

OPTİMAR, katılımcılara “Ak Parti yönetiminde köklü bir değişiklik olmalı mı?” diye sordu. Katılımcıların yüzde 84.1’i bu soruya evet cevabını verdi. Yüzde 15,9’u ise köklü bir değişikliğin gerekli olmadığını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a güven mektubu: Büyükelçilerden Türkçe selamlama Cumhurbaşkanı Erdoğan'a güven mektubu: Büyükelçilerden Türkçe selamlama Haberi Görüntüle

KABİNEDE DEĞİŞİM OLMALI MI?

Aynı soru kabine açısından da soruldu. Katılımcıların yüzde 75,1’i kabinede de değişiklik olması gerektiğini söyledi. Yüzde 24,9’u ise kabinede değişikliğe gerek olmadığını dile getirdi. Hilmi Daşdemir, özellikle kabinedeki değişim talebine dikkat çekiyor ve “İlk başta çok tartışılmayan bir kabine vardı. Ama şu an kabine de tartışılıyor. Yerel seçimdeki aday belirleme gibi konularda yaşanan sıkıntıların Ak Parti yönetimine yazıldığını görüyoruz. Cumhurbaşkanı Erdoğan, büyük oranda vatandaşın hedefinde değil. Parti yönetiminde ve kabinede değişiklik beklentisi oldukça yüksek." diyor.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading