Orduda 2. isyan! Beyaz Saray önünde Gazze pankartı açtı: Soykırımın parçası olmayacağım

Barbar İsrail'in tam 178 gündür sürdürdüğü saldırılar nedeniyle insani ihtiyaçlardan mahrum kalan Gazze Şeridi'nde insani dram arşa çıktı. Tüm dünyanın gözleri önünde Gazze'de soykırım yapan katil İsrail'e ise tepkiler dinmek bilmiyor. Son olarak ABD ordusunda geçtiğimiz aylarda,  "Soykırımın parçası olmayacağım" diyerek kendini ateşe veren askerin başlattığı protesto dalgası yayılıyor.

Dünya

16.04.2024, 18:24

Ölüm ablukasına aldığı Gazze'de katliam yapan İsrail, soykırımlarına devam ediyor. Son veriler göre bölgede can kaybı 33 bin sınırına dayandı, yetersiz beslenme ve açlık yüzünden ise, aralarında çocuklarında da bulunduğu 30'dan fazla Filistinli yaşamını yitirdi. İsrail zulmü nedeniyle açlığa ve kıtlığa mahrum kalan Gazze'ye dünyadan destek gelmeye devam ediyor. 

Milyarderlerin tarım arazisi satın alma ilgisi artıyor: Arkasında yatan sebepler neler! İşte dünyanın en zengin insanların kaç dönüm arazisi var? Milyarderlerin tarım arazisi satın alma ilgisi artıyor: Arkasında yatan sebepler... Haberi Görüntüle

BUSHNELL'IN ATEŞİ YAYILDI

ABD Hava Kuvvetleri'ne mensup Aaron Bushnell, Şubat ayında düzenlediği eylemde, "Soykırımın parçası olmayacağım" diyerek kendini yakmıştı. Üzerine şeffaf bir sıvı döken asker, 'Filistin'e özgürlük' diye bağırdı. 25 yaşındaki askerin, ağır yaralı şekilde hastaneye kaldırıldığı ve saatler sonra hayatını kaybetmişti.

2025 yılı bütçe görüşmeleri başladı: Aslan payı bakın nereye ayrıldı 2025 yılı bütçe görüşmeleri başladı: Aslan payı bakın nereye ayrıldı Haberi Görüntüle

ABD'Lİ ASKERLER AÇLIK GREVİNE HAZIRLANIYOR

Bushnell'ın kendini yakmasının hemen ardından bir başka asker Gazzeli çocuklar için açlık grevine başlamaya hazırlanıyor. ABD ordusunda aktif görevde olduğu bildirilen kıdemli havacı Larry Hebert, Gazze'nin açlıktan ölümün eşiğine gelen çocuklarının trajedisini vurgulamak için açlık grevi kararı aldı.

Lübnan sınırı sonları oldu! İsrail'in sızma girişimleri elinde patladı: Çok sayıda ölü ve yaralı askerleri var Lübnan sınırı sonları oldu! İsrail'in sızma girişimleri elinde patladı: Çok... Haberi Görüntüle

SESİMİ YÜKSELTMEM GEREKTİĞİNİ BİLİYORDUM

Konu hakkında açıklama yapan Hebert, "Aaron Bushnell'in İsrail'in Gazze Büyükelçiliği'nde intihar ettiğini gördüğümde çok duygulandım ve ABD hükümetinin İsrail'e Gazze'de soykırım yaparken bomba ve roket sağlamasına karşı sesimi yükseltmem gerektiğini biliyordum." ifadelerini kullandı.

Tarihi an yaşanıyor: Avrupa Süper Ligi'nin ilk maçları beli oldu! Ne zaman başlıyor? Tarih verildi... Tarihi an yaşanıyor: Avrupa Süper Ligi'nin ilk maçları beli oldu!... Haberi Görüntüle

İSRAİL'E SEVKİYATI DURDURUN

Gazze'de kalıcı ateşkes talep eden gösterilere katılan 26 yaşındaki asker, İsrail'e silah sevkiyatının durdurulması yönünde baskı yapmak için düzenlenen protestolara katılmak üzere İspanya'daki görevinden izin aldı.

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading