Yandex Metrica

Ortaoğu'da cephe genişliyor! İsrail bakın hangi ülkeye kara saldırısı planlıyor

Ortaoğu'da cephe genişliyor! İsrail bakın hangi ülkeye kara saldırısı planlıyor

İsrail'in Kanal 13 televizyonunda yer alan haberde, İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'nin Lübnan'a olası kara saldırısı için plan hazırlanmasını istediği iddia edildi.

Dünya

22.03.2024, 15:08

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında 5 ay geride kaldı. Hedef gözetmeksizin her yeri bombalayan kadın çocuk yaşlı demeden 30 binden fazla masum Filistin halkını katleden terör devleti, ateşkes çağrılarına rağmen soykırıma devam ederken Ortadoğu'da yeni bir cephe daha açılıyor. İddia İsrail medyasına ait.

İsrail'in Kanal 13 televizyonunda yer alan haberde, kuzeyde genel bir savaşın çıkması ihtimaline karşı İsrail ordusunun Lübnan'a kara saldırısı seçeneğine hazırlandığı iddia edildi.

Rus gazetecinin Türkiye tatili: Şezlong için pusuya yattım, klima çalışırken battaniye hayali kurdum Rus gazetecinin Türkiye tatili: Şezlong için pusuya yattım, klima çalışırken... Haberi Görüntüle

KARA SALDIRISI İÇİN PLAN

Genelkurmay Başkanı Halevi'nin Lübnan'a olası kara saldırısı planı hazırlaması için İsrail ordusundan üst düzey bir generali görevlendirdiği iddia edildi. Söz konusu planda Hizbullah'ı İsrail sınırından 8 ila 10 kilometre geriye püskürtmek için sınırlı kara saldırısı dahil farklı seçeneklere yer verileceği öğrenildi.

İkiye ayrıldılar: F-22 Raptor emekli mi olacak, modernize mi edilecek? İkiye ayrıldılar: F-22 Raptor emekli mi olacak, modernize mi edilecek? Haberi Görüntüle

TOPYEKÜN SAVAŞ HAZIRLIĞI

Hizbullah'a yakınlığı ile bilinen Al-Akhbar gazetesi, İsrail'in Batı ülkelerini, Lübnan ile sınır üzerindeki çatışmaların diplomatik yollarla çözümü için 15 Mart'a kadar bir sonuca varılmaması halinde topyekûn bir savaş hazırlığına başlayacağı yönünde uyardığını yazmıştı.

Bilindiği üzere adı açıklanmayan İsrailli kaynaklar yerel basına yaptıkları açıklamada, Al-Akhbar gazetesinin iddialarını yalanlamıştı.

Gazze'de soykırım ve işgal, Batı Şeria'da gasp: İsrail Filistinlilere ait arazilere el koydu Gazze'de soykırım ve işgal, Batı Şeria'da gasp: İsrail Filistinlilere ait... Haberi Görüntüle

ÇOK SAYIDA HİZBULLAH MENSUBU ÖLDÜ

İsrail ordusu ve Hizbullah Hareketi arasında 8 Ekim 2023'ten bu yana yaşanan çatışmalarda, 234 Hizbullah mensubu, 46 Lübnanlı sivil, 11 Emel Hareketi, 12 Hamas, 12 İslami Cihad mensubu ile 6 İsrailli sivil ve 11 asker öldü.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading