Yandex Metrica

Sitede Ara

Otizmli Filistinliyi öldüren İsrailli subay terfi ettirildi

Otizmli Filistinliyi öldüren İsrailli subay terfi ettirildi

Mayıs 2020'de işgal altındaki Doğu Kudüs'te otizm sendromlu Filistinli İyad el-Halak'ı vurarak öldüren İsrailli polis memuru dava süreci devam etmesine rağmen terfi ettirildi.

Dünya

23.01.2024, 22:16

İsrailli polis memuru silah taşıdığını iddia ederek 32 yaşındaki otizm sendromlu İyad el-Halak'ı vurmuştu. Filistinli gencin silahsız olduğunun ortaya çıkmasının ardından İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, hayatını kaybeden gencin ailesinden özür dilenmesini istemişti. 

İyad el-Halak

Misilleme korkusu: İsrail medyası katil Netanyahu'nun talebini yazdı Misilleme korkusu: İsrail medyası katil Netanyahu'nun talebini yazdı Haberi Görüntüle

12 YILA KADAR HAPSİ İSTENİRKEN TERFİ ETTİRİLDİ

İsrail medyası, Halak'ı öldüren polis memurunun terfi ettiğini ve yakın zamanda Tel Aviv metropol bölgesindeki İsrail Sınır Polisi üssünde operasyon çavuşu olarak görevlendirildiğini bildirdi.

Halak'ı öldürmekle suçlanan ve 12 yıla kadar hapis cezası alması beklenen polis memuru terfi ettirildi. 

Filistin'den BRICS adımı! Rusya'dan flaş iddia: Kazan'daki zirveden sonra resmen talepte bulunulacak Filistin'den BRICS adımı! Rusya'dan flaş iddia: Kazan'daki zirveden sonra resmen... Haberi Görüntüle

ENGELLİLER OKULUNA GİDERKEN VURULDU

Halak, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesindeki engelliler okuluna giderken İsrail polisi tarafından vurulmuştu. 

İsrail Emniyet Müdürü ve aşırı sağcı Ulusal Güvenlik bakanı Itamar Ben-Gvir de memuru de Halak'ı vuran polis memurunu desteklediklerini söylemişti.

Halak'ın ailesi ise polisi cinayet kanıtı olan kameraları kasıtlı olarak yok etmekle suçlamış ve bölgede en az 10 kamera bulunduğuna dair rapora rağmen engellenmişlerdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading