Yandex Metrica

Sitede Ara

Dünyanın en ucuz elektrikli otomobili Türkiye'ye geldi: Sadece 300 bin TL'ye satılacak

Dünyanın en ucuz elektrikli otomobili Türkiye'ye geldi: Sadece 300 bin TL'ye satılacak

Dünyanın en ucuz elektrikli otomobili Cherry'nin Türkiye piyasasına giriş yapacağı tarih ve ne kadara satılacağı ortaya çıktı. İşte, EQ1 ile piyasaya adım atacak olan Cherry'nin fiyatı...

Otomobil

18.05.2024, 22:08

Geçtiğimiz yıllarda Türkiye pazarından çekilen Chery, yeniden pazara giriş yapma kararı aldı. Elektrikli otomobili EQ1 ile Türkiye piyasasına adım atacak olan Chery’nin ne zaman piyasaya giriş yapacağı ve ne kadara satılacağı ortaya çıktı. Türkiye’de satışa çıkaracağı ilk elektrikli otomobili olan EQ1 için hazırlıklarına başlayan Chery’nin yüze 54’lik ek vergiye takılacak olmasına rağmen en uygun fiyata sahip elektrikli model olacağının sinyalleri Chery Türkiye’nin Başkan Yardımcısı Ahu Turan’dan geldi.

Avrupalılar için alternatif olabilir! Almanların Türkiye şaşkınlığı: Kabul edelim başı çekiyorlar! Avrupalılar için alternatif olabilir! Almanların Türkiye şaşkınlığı: Kabul edelim başı... Haberi Görüntüle

CHERY EQ1 TÜRKİYE'YE NE ZAMAN GELECEK?

Chery markasının Türkiye’ye gelecek ilk otomobilinin mini sınıf bir araç olan EQ1 olacağını ilan eden Turan, katıldığı programda 15 bin satış hedeflediklerini duyurdu.

“Omoda 5”, “Tiggo7 Pro” ve “Tiggo8 Pro” modelleriyle de Türkiye’ye giriş yapmaya hazırlandığı öğrenilen Chery’nin 2023 yılında en az 15 bin adet satış yapmak istediğini bildiren Turan, sene sonuna doğru satışların gerçekleşeceğini bildirdi.

Motorda herhangi bir değişiklik olmamasına karşın Avrupa’ya uygun olması için farklı beygir gücüne sahip gibi göründüğünü bildiren Turan, deprem nedeniyle bayilerdeki hazırlıkların ertelenmiş olduğunun altını çizdi. Turan’dan fiyata ilişkin de açıklama geldi.

Chery’nin Türkiye’nin potansiyeline inandığını bildiren Turan, Avrupa üretimi söz konusu olduğuna Türkiye’nin masada olacağının sinyallerini verdi.

Otomotiv devi şokta! Satışa hazır yüzlerce otomobilin anahtarlarına el koydular Otomotiv devi şokta! Satışa hazır yüzlerce otomobilin anahtarlarına el koydular Haberi Görüntüle

CHERY EQ1 NE KADARA SATILACAK?

Bu yılın sonundan itibaren elektrikli modelleriyle Türkiye’de olacak olan Chery EQ1’in 301 km menzilli olduğuna dikkat çeken Turan, aracın globalde 10.500 dolara satıldığını bildirdi.

Türkiye fiyatı için henüz netleşmemiş olan araca ilişkin röportajda; “Yıl sonunda gelirse yüzde 54 ek vergiye rağmen en ucuz elektrikli otomobil olur. Fiyat 300-350 bin TL civarı olursa bence güzel iş yapar” da dendi.


Öte yandan 41 beygir gücü ve 120 Nm gibi değerlere sahip olan araçta yüzde 30’dan yüzde 80’e şarj, yalnızca 30 dakikada gerçekleşiyor.

Habere Tepki Ver

0

1

2

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading