ÖTV indirimi hangi modellerde geçerli? Hibrit yüzde 30 ÖTV'li araçlar hangileri?

ÖTV indirimi hangi modellerde geçerli? Hibrit yüzde 30 ÖTV'li araçlar hangileri?

Otomobil piyasasında heyecan yaratan şarj edilebilir hibrit araçlarda ÖTV indirimi araç almayı düşünenleri sevindirdi. ÖTV indirimi kapsamında araçların fiyatlarında ciddi oranda indirim yapılması bekleniyor. Araç almak isteyenler ÖTV indirimi hangi modellerde geçerli? Hibrit yüzde 30 ÖTV'li araçlar hangileri?

Gündem

30.07.2024, 08:48

Şarj edilebilir hibrit (Plug In-Hybrid) araçlara beklenen ÖTV indirimi nihayet Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre şarj edilebilir bazı hibrit araçlarda ÖTV oranları yüzde 80'den yüzde 30'a kadar düştü. Ayrıca bazı modellerde ise yüzde 60 dilimine kadar ÖTV geriledi. Araç almak isteyenler fiyatların oldukça yüksek olması ve krediye erişimin güç olması nedeniyle hayallerini erteliyordu. Ancak bu indirim pek çok kişiyi cezbedecek gibi görünüyor.

Kadriye Çelik kimdir? Vural Çelik'in kardeşi ne iş yapıyor, oyuncu mu? Kadriye Çelik kimdir? Vural Çelik'in kardeşi ne iş yapıyor, oyuncu... Haberi Görüntüle

ÖTV İNDİRİMİ HANGİ ARAÇLARDA GEÇERLİ?

ÖTV indirimi emisyonu 25 gramın altında olan, elektrikli menzili 70 km ve üstünde olan şarj edilebilir hibrit araçları kapsıyor. Bu kapsama giren araçların sayısı ise bir elin parmağını geçmiyor. Düzenleme sonrası yüzde 30 ÖTV dilimine giren şimdilik tek bir araç olduğu belirtiliyor. BYD Seal %30’luk dilim ile satışa sutunlması bekleniyor. Ayrıca  BMW X1, Skoda Kodiaq ve DS-9 plug-in modelleri ise yeni düzenleme sonrası %60’lık dilime geriledi. Bu modellere önümüzdeki günlerde yenileri eklenebilir.

2025 asgari ücret tahmini | Asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? 2025 asgari ücret tahmini | Asgari ücrete ne kadar zam... Haberi Görüntüle

BYD SEAL HİBRİT FİYATİI NE KADAR OLUR?

ÖTV indirimine giren şarj edilebilir hibrit model BYD Seal'ın fiyatı merak konusu oldu. İnternette konuya dair pek çok fiyat dolaşıyor ancak gerçek satış fiyatı yakında bayiler tarafından ilan edilecek. BYD'nin internet sitesinde satış fiyatlarının güncellendiği görüldü.

Kastamonu 21 Ekim okullar tatil mi? Yarın Kastamonu'da okullara kar tatili var mı? Kastamonu 21 Ekim okullar tatil mi? Yarın Kastamonu'da okullara kar... Haberi Görüntüle

BYD'DEN 1 MİLYAR DOLAR YATIRIM

BYD, Türkiye’ye 1 milyar dolar yatırım yapacağını duyurmuştu. Otomobil devi Manisa’da elektrikli ve şarj edilebilir hibrit otomobil üretim tesisi kuracak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading