Yandex Metrica

Pakistan'da seçim bitti ama tartışmaları bitmedi: Bazı siyasi partiler seçim sonuçlarını protesto etti

Pakistan'da seçim bitti ama tartışmaları bitmedi: Bazı siyasi partiler seçim sonuçlarını protesto etti

Pakistan seçimlerinde hile yapıldığı öne süren bazı partiler çeşitli şehirlerde protestolar düzenledi.

Dünya

01.03.2024, 19:29

Pakistan basınında çıkan haberlere göre Sind eyaletinin Haydarabad kentinde, eski Başbakan İmran Han’ın partisi Pakistan Adalet Hareketi (PTI), İslam Uleması Cemiyeti (JUI-F) ve farklı siyasi partilerin destekçileri, seçim sonuçlarını protesto etti. Gösterilere binlerce kişi katılırken Seçim Komisyonu karşıtı sloganlar atıldı. 

Bir başka gösteri de başkent İslamabad'da düzenlendi. Buradaki gösteride Cemaat-i İslami Partisi destekçileri, Basın Kulübü'nün önünde toplandı. Protestocu grup, seçimlerin yenilenmesini istedi. Tutuklu eski Başbakan İmran Han'ın partisi PTI, seçimlerden birinci olarak çıksa da çok sayıda seçim bölgesinde oyların çalındığını ve rakip partilerin adaylarına kaydırıldığını iddia ediyor. PTI gibi seçimlerde hile yapıldığını düşünen başka siyasi partiler de var. 

Yunanistan silahlanıyor! 20 adet F-35 alımı komisyondan geçti Yunanistan silahlanıyor! 20 adet F-35 alımı komisyondan geçti Haberi Görüntüle

PAKİSTAN SEÇİMLERİ

Pakistan'da yapılan seçimlerin resmi sonuçlarına göre, seçimleri, PTI destekli bağımsız milletvekilleri birinci, eski Başbakan Navaz Şerif’in liderliğini yaptığı Pakistan Müslüman Ligi-Navaz (PML-N) ikinci sırada tamamlamıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading