Yandex Metrica

Sitede Ara

Paris 2024'te madalya kazanan milli sporcuların ödülleri verildi: Yusuf Dikeç kaç TL ödül kazandı?

Paris 2024'te madalya kazanan milli sporcuların ödülleri verildi: Yusuf Dikeç kaç TL ödül kazandı?

40 yıl sonra ilk kez altın madalyasız tamamladığımız Paris 2024 Olimpiyatları Türkiye için sportif anlamda başarısız geçti. Buna rağmen olimpiyatlarda gümüş ve bronz madalya kazanan sporcularımızın ödülleri teslim edildi. Peki atıcılıkta gümüş madalya kazanan ve verdiği pzla tüm dünyayı sallayan Yusuf Dikeç ne kadar ödül aldı?

Spor

11.09.2024, 11:53

Sportif anlamda oldukça kötü bir olimpiyat geçiren Türkiye, organizasyondan altın madalya alamadan ayrıldı. Organizasyonu 3 gümüş ve 5 bronz madalya ile tamamlayan Türkiye'de, madalya kazanan sporculara verilecek para ödülü sahiplerine teslim edildi.

Mevcut yönetmelik gereği olimpiyatlarda altın madalya kazanan sporculara 1000 cumhuriyet altını veriliyor. Gümüş madalya kazanan sporcular ise 600 cumhuriyet altını, broz madalya da ise sporculara 300 cumhuriyet altını veriliyor. 

Arda Güler İzlanda maçında oynayacak mı? İşte Montella'nın kararı Arda Güler İzlanda maçında oynayacak mı? İşte Montella'nın kararı Haberi Görüntüle

YUSUF DİKEÇ'IN ÖDÜLÜ NE KADAR?

Her ne kadar sportif anlamda başarısız bir olimpiyat geçirsek de Paris 2024 prestij anlamında oldukça verimli geçti. Olimpiyat oyunlarına Türkiye adına damga vuran isim, karışık takım 10 metre havalı tabanca kategorisinde Şevval İlayda Tarhan'la beraber gümüş madalya kazanan milli atıcı Yusuf Dikeç oldu. 

Yarış sırasında diğer oyuncuların aksine ekipman kullanmayan ve oldukça rahat tavırlar sergileyen Dikeç'in pozu dünyadaki birçok sporcu tarafından taklit edilirken, ikon haline gelen 51 yaşındaki sporcuya verilen ödül belli oldu.

Paris 2024'te takım oyunu ile gümüş madalya kazanan Dikeç, Şevval İlayda Tarhan ile birlikte 300'er cumhuriyet altının sahibi oldu. 300 cumhuriyet altını toplam 5.5 milyon liraya tekabül ediliyor. 

Habere Tepki Ver

0

1

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Spor


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading