Pentagon ateşle oynuyor: Nükleer saldırı uçakları İncirlik'e indi!

Pentagon ateşle oynuyor: Nükleer saldırı uçakları İncirlik'e indi!

ABD Hava Kuvvetleri'ne ait 2 adet B-1B Lancer ağır bombardıman uçağı Bomber Task Force 24-2 kapsamında Türkiye'nin kalbi İncirlik Üssü'ne iniş yaptı.  En son Kasım 2023 yılında İncirlik'te bulunan Nükleer silahlı saldırılar için geliştirilen B-1B Lancer'in Türkiye'ye gelme sebebinin NATO ile yapılan anlaşma kapsamında olduğu ortaya çıktı.

Dünya

21.05.2024, 22:37

Ortadoğu'da 3. Dünya Savaşı'nın çıkması an meselesiyken ABD Hava Kuvvetleri'ne ait 2 adet B-1B ağır bombardıman uçağı İspanya'nın Moron Hava Üssü'nden havalanarak İncirlik'e iniş yapması Türkiye nezdinde hoş karşılanmadı.

İsrail'in en büyük destekçisi ABD'ye ait Nükleer saldırı uçaklarının İncirlik Üssü'ne inmesi karmaşaya sebep oldu. Akıllara İsrail-İran gerilimi, Gazze soykırımı gelirken gerçek kısa sürede ortaya çıktı. Bomber Task Force 24-2 kapsamında uzun yıllardır devam eden NATO ve Türkiye'nin eğitim görevi kapsamında İncirlik'te bulundukları belirtildi.

Eurofighter şantajı! Berlin Ege için garanti istedi: Ankara süreci sonlandırma aşamasında Eurofighter şantajı! Berlin Ege için garanti istedi: Ankara süreci sonlandırma... Haberi Görüntüle

ABD NÜKLEER SALDIRI UÇAKLARI NEDEN TÜRKİYE'YE GELDİ?

NATO görevi kapsamında ABD Hava Kuvvetleri'ne ait B-1B Nükleer bombardıman uçaklarının İncirlik Üssü'ne inmeden önce Türk savaş uçakları ile koordineli olarak eğitim gerçekleştirdiği öğrenildi. Bu görev kapsamında ABD'ye ait B-1B Nükleer saldırı uçaklarının Türk Hava Kuvvetleri ile farklı eğitim programları düzenlemesi bekleniyor.

39. Hava Üssü (İncirlik Üssü) Komutanı Albay Kevin Lord, B-1B Lancer nükleer saldırı uçaklarının Türkiye'ye bulunması hakkında şu ifadeleri kullandı; 

''Son dönemdeki bombardıman görev gücü misyonları da dahil olmak üzere ABD ve Türk kuvvetleri arasındaki ikili eğitim operasyonları ve rutin angajmanlar, bölgesel güvenlik ve istikrara yönelik ortak kararlılığımızı güçlendiriyor''

Kasım 2023 İncirlik Üssü'ne iniş yapan B-1B Lancer bombardıman uçağı

ABD'de tuvalet kağıdı krizi: Market raflarını talan ettiler ABD'de tuvalet kağıdı krizi: Market raflarını talan ettiler Haberi Görüntüle

EN SON 2023 YILINDA İNCİRLİK'E İNİŞ YAPMIŞTI

En son Kasım 2023 yılında İncirlik Üssü'ne iniş yapan,  2 saat kaldığı belirtilen 2 adet B-1B ağır bombardıman uçağının ABD ile Türkiye'nin NATO görevi kapsamında 2 saat İncirlik'te bulundukları açıklanmıştı.

B-1B'nin Türk Hava Kuvvetleri ile tatbikat gerçekleştirdiği, tatbikatta THK'nın KC-135R tanker uçağıyla Türk F-16'ların yer aldığı belirtilmişti. Gerçekleştirilen eğitim kapsamında Ortak Terminal Saldırı Kontrolörü (JTAC) entegrasyonuna ek olarak yakın hava desteğini de uygulandı.

Türkiye için ilhak planı! Siyonistler Türkiye'den arazi pazarlamaya başladı: İşgal manifestosu gibi broşür Türkiye için ilhak planı! Siyonistler Türkiye'den arazi pazarlamaya başladı: İşgal... Haberi Görüntüle

B1-B NÜKLEER SALDIRI UÇAĞININ ÖZELLİKLERİ

1985 yılından itibaren kullanımda olan ABD Hava Kuvvetleri'ne ait uzun menzilli stratejik bombardıman uçağı olarak bilinir. 34 tona kadar konvansiyonel silah taşıma, kıtalar arası menzile sahip olmasıyla oldukça etkilidir.

Alçak irtifalarda yüksek hızlara çıkabilmesi, B-1B Lancer'i ön plana çıkarmaktadır. 2021 yılının verilerine göre ABD Hava Kuvvetleri bünyesinde 45 adet B-1B bulunduğu bilinmekte. Uçağın 2040 yıllarına kadar havada görev yapması planlanıyor.

Habere Tepki Ver

14

5

0

0

2

0

0

1

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading