Yandex Metrica

Sitede Ara

Pentagon'dan 90 milyon dolarlık iskonto: 'İşgal limanı'nın maliyetini düşük gösterdiler

Pentagon'dan 90 milyon dolarlık iskonto: 'İşgal limanı'nın maliyetini düşük gösterdiler

Pentagon'dan yapılan açıklamada ABD'nin Gazze kıyısında inşa ettiği iskelenin maliyetinin 230 milyon dolar olduğu belirtildi. Oysa daha önce yapılan açıklamalarda söz konusu limanın maliyetinin 320 milyon dolar olduğu bildirilmişti.

Dünya

06.06.2024, 01:20

Günlük basın toplantısında açıklamalarda bulunan Pentagon Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh, Gazze sahiline inşa edilen ve Gazzeliler tarafından "işgal limanı" olarak adlandırılan yüzer iskele hakkında bilgi verdi. Söz konusu yapının kurulumunun bittiği sırada maliyetinin 320 milyon doları bulacağını söylediklerini belirten Singh, konuşmasında maliyetin 230 milyon dolar olduğunu ifade etti. Singh, "Ancak sözleşmeli kamyonlar, sürücüler ve ticari gemiler için maliyetlerin beklenenden düşük olması ile İngiltere'nin askerler ve denizciler için deniz aracı katkısı, son maliyet değerlendirmemizi yaklaşık 230 milyon dolara düşürdü." dedi.

230 milyon dolar maliyet tahminine son tamir işlemleri ve yeniden kurulum masrafının da dahil olduğu bilgisini veren Singh, Yüzer iskelenin tamir çalışmalarının halen devam ettiğini kaydetti ve tam tarih belli olmasa da bu hafta sonuna doğru tekrar kurulum yapılacağını söyledi. 

ABD, insani yardımları denizden ulaştırmak bahanesiyle Gazze sahiline yüzer iskele kurmuştu. "İşgal limanı" olarak da adlandırılan yapı, kötü hava şartlarından dolayı kısa sürede parçalanarak işlevsiz kalmıştı. 

Bridgewater üçgeni! Metafizik faaliyetlerle dolu lanetli bölge: Hayaletler, dev yılanlar ve pterodaktiller.... Bridgewater üçgeni! Metafizik faaliyetlerle dolu lanetli bölge: Hayaletler, dev yılanlar... Haberi Görüntüle

17 MAYIS'TA FAALİYETE GİRMİŞ ANCAK 3 HAFTA DAYANABİLMİŞTİ

Yüzer iskele, 17 Mayıs'ta faaliyete girmiş ancak sadece 3 hafta dayanabilmişti. Yüzer iskeleye destek veren 4 gemi, 25 Mayıs'ta akıntıya kapılmış, geçici iskelenin yapısını dengelemesi gereken bu gemilerden sadece biri kurtarılabilmişti. Kalan 3 gemi ise İsrail'de kıyıya vurmuştu. Pentagon her ne kadar iskelenin işlevini koruduğunu açıklasa da iskeleden gelen görüntüler meselenin Pentagon'un anlattığı gibi olmadığını göstermişti. Daha sonra olayı kabullenen Pentagon, geçici iskelenin olumsuz hava koşulları ve yükselen deniz seviyesi nedeniyle hasar gördüğünü, iskelenin "sökülerek" götürüleceğini ve tamirinin 1 haftadan uzun süreceğini açıklamıştı.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading