Piyasayı 1 Milyar TL dolandıran CHP'deki 'Tosuncuk' vakasında ikinci perde! 20 yıl hapsi isteniyor

Piyasayı 1 Milyar TL dolandıran CHP'deki 'Tosuncuk' vakasında ikinci perde! 20 yıl hapsi isteniyor

CHP'den milletvekili adayı, belediye başkan adayı ve parti yönetimi adayı olan Saim Diken'in, partililerden topladığı 1 milyar TL ile yurtdışına kaçtığı ortaya çıktı. Saim Diken hakkında 4 yıldan 20 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Gündem

16.05.2024, 17:24

Piyasayı 1 milyar lira dolandırdığı iddia edilen CHP'den İstanbul milletvekili, ilçe belediye başkanlığı ve ilçe başkanlığı adayı Saim Diken'in mağdur ettiği isimler savcılığa koştu. Diken'e para kaptıran mağdurlar, savcılığa başvurarak dolandırıldıkları iddiasıyla şikâyetçi oldu. 

Dilek Dikmen kimdir? Dilek Dikmen neden öldü? Dilek Dikmen kimdir? Dilek Dikmen neden öldü? Haberi Görüntüle

"PARALARINI İŞLETTİM"

Savcılık tarafından 'şüpheli' sıfatıyla ifadeye çağırılan 56 yaşındaki Saim Diken, aile dostlarından ve yakın çevresinden para toplayarak çalıştırdığını ve 3 ayda bir kar dağıttığını iddia etti. Sami Diken, "Benden şikâyetçi olan mağdurların paralarını işlettim ve kar adı altına aldığım parayı fazlasıyla iade ettim. Kimseyi dolandırmadım" diyerek kendisini savundu.

Cenaze tartışmalarına bir soru daha eklendi! Terör örgütü lideri Gülen'in cenazesini kim kıldıracak? O isim devreye girdi! Cenaze tartışmalarına bir soru daha eklendi! Terör örgütü lideri Gülen'in... Haberi Görüntüle

20 YIL HAPSİ İSTENİYOR

Sabah gazetesinin haberine göre; çok sayıda ismi 1 milyar lira dolandırdığı iddia edilen Saim Diken'in mağdur ettiği isimler soluğu savcılıkta aldı. Sami Diken'e para kaptıran mağdurlar, savcılığa başvurarak şikayetçi oldu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan soruşturma tamamlandı. Savcılık, Sami Diken hakkında 'Dolandırıcılık' iddiasıyla 4 yıldan 20 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi. Hazırlanan iddianamede, Diken'in mağdurlardan işletme vaadiyle para aldığı ve bir kısım ödeme yaptıktan sonra paraları iade etmeyerek hileli hareketlerle haksız menfaat elde ettiği ileri sürüldü.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sözleşmeli personel alımı! Başvuru tarihi, şartları ve branş dağılımı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sözleşmeli personel alımı! Başvuru tarihi,... Haberi Görüntüle

GÜNGÖREN İLÇE BAŞKAN YARDIMCISINI DA DOLANDIRMIŞ

Hazırlanan iddianamede 4 isim müşteki olarak yer aldı. CHP eski İstanbul Güngören İlçe Başkan Yardımcısı Bayram Göbel, kız kardeşi Elem Göbel, Galip Meydan ve Pembe Hokka isimli vatandaşlar yer aldı. 4 mağdurun yer aldığı dosyada, başka mağdurların ortaya çıktıkça davaya katılabilecekleri ifade edildi. Sami Diken, ilerleyen günlerde Asliye Ceza Mahkemesinde yargılanacak.

Discord ve Telegram'da suç unsuru videolara geçit yok: 2 çocuk gözaltına alındı Discord ve Telegram'da suç unsuru videolara geçit yok: 2 çocuk... Haberi Görüntüle

BAYRAM GÖBEL: SENET İMZALAYIP VERDİ

CHP eski İstanbul Güngören İlçe Başkan Yardımcısı Bayram Göbel, Sami Diken'e güvendiğini yurt dışından altın getirerek yurt içinde satıp büyük paralar kazandığını kendisine söylediğini aktardı. Kendisinin 100 bin lira kardeşi Elem Göbel'in ise 500 bin lirayı Saim Diken'e verdiğini belirten Bayram Göbel, "Bize buna karşılık olarak senet imzalayıp verdi. Bir süre sonra paramızı geri istedik paranın yurtdışında blokeli olduğunu söyledi. Hatta özel bir bankanın sahibinin kendisine 4 milyon Euro para verdiğini o paradan da faiz alacağımızı söylemişti biz ondan da vazgeçmemize rağmen bize paramızı iade etmedi. Bize buna karşılık olarak senet imzalayıp verdi. Bir süre sonra paramızı geri istedik paranın yurtdışında blokeli olduğunu söyledi. Hatta özel bir bankanın sahibinin kendisine 4 milyon Euro para verdiğini o paradan da faiz alacağımızı söylemişti biz ondan da vazgeçmemize rağmen bize paramızı iade etmedi" ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading