Yandex Metrica

Sitede Ara

Polat davasında bir gelişme daha! Dilan Polat'ın tahliyesine ilişkin karar verildi!

Polat davasında bir gelişme daha! Dilan Polat'ın tahliyesine ilişkin karar verildi!

Geçtiğimiz günlerde MASAK'ın 909 sayfalık raporu ortaya çıkmış Dilan Polat'ın herhangi bir kara para aklama, vergi kaçırma ve bahis işlemlerinde yer almadığına dair bir ize rastanmadığı ortaya çıkmıştı. Polat için ise bugün eksik evrakların tamamlanarak değerlendirme yapılması bekleniyordu. 4. Ağır Ceza Mahkemesi ise Dilan Polat'ın tahliyesinin reddine kara verdi. 

Gündem

22.07.2024, 12:45

Kasım 2023 yılında haklarında kara para aklama, vergi kaçırma gibi suçlar nedeniyle tutuklanan ve sonrasında Marmara Cezaevine gönderilen ünlü sosyal medya fenomeni ve güzellik mereki sahibi Dilan Polat ve eşi Engin Polat hakkında Mali Suçları Araştırma Kurulu MASAK inceleme başlatmıştı. 

MSB'den teğmenlerin kılıçlı yeminine ilişkin açıklama MSB'den teğmenlerin kılıçlı yeminine ilişkin açıklama Haberi Görüntüle

MASAK'IN 909 SAYFALIK RAPORU ORTAYA ÇIKTI

MASAK Polat ailesi için başlattığı inceleme kapsamında şirkete ait tüm dijital materyaller ve defterlere el konulmuş konuyla ilgili 909 sayfalık rapor hazırlamıştı.  MASAK raporunda yer alan biglilere göre Dilan Polat'ın herhangi bir finansal işlemde yetkisi olmadığı, kararı veren kişilerin Engin Polat ve Sezgin Polat olduğu ortaya çıktı. 

Terör yuvalarına Mehmetçik pençesi: Çok sayıda terörist havaya uçuruldu Terör yuvalarına Mehmetçik pençesi: Çok sayıda terörist havaya uçuruldu Haberi Görüntüle

GELİR GİDERLER EŞİT

Aile şirketlerinde yapılan incelemeler kapsamında gelirler ve giderlerin aynı orantıda olduğu, ancak Engin Polat'ın ise yasal devfterler ve matrahını azaltacak şekilde kayıtların eksik kaydedilmesi ve çift defter tutarak kaçakçılık suçu işlediği belirtildi. 

Ayrıca MASAK raporunda Engin Polat'ın 2020-2023 yılları arasında 71 milyon 904 bin lira giriş, 144 milyon 208 bin lira para çıkışı olduğu da raporda yer aldı. 

Hizbullah lideri Nasrallah'tan 'Erbain operasyonu' açıklaması: 'İstihbarat üssünü vurduk' Hizbullah lideri Nasrallah'tan 'Erbain operasyonu' açıklaması: 'İstihbarat üssünü vurduk' Haberi Görüntüle

SAVCILIK DEĞERLENDİRMESİNİ YAPTI

MASAK raporuna ilişkin ise savcılık değerlendirme yaparak, "Soruşturma konusu şahıs ve şirketlerin profesyonel bir taktik ve organizasyonla nihai amaçlarını perdelemek için güzellik ve kozmetik sektöründe faaliyet gösteren onlarca şirketi kurup hatta hatırı sayılır rakamlara ulaşan gerçek ticari faaliyetlerde de bulunup, bu faaliyetler sırasında şirketler arasında paraların gezdirilmesi sırasında gerek sahte faturalardan gerekse nakit para çekimi ve yatırımı şeklindeki eylemlerden istifade ederek gerçek ticari faaliyetlerden elde edilen paralarla yasa dışı yoldan akan paraların adeta harmanlanması suretiyle kontrolü imkansız hale getirmeye çalıştıkları değerlendirilmektedir. Nitekim bir kısım yüksek tutarlı paranın da gerçek durumun ortaya çıkmaması amacıyla kripto cüzdanlar eliyle muhafaza edilip ilgilisine aktarıldığı yahut uhdede tutulup ihtiyaç halinde lüks yaşam içerisinde kullanıldığı, bu suretle aklama sürecinin işletildiği kanaatine ulaşılmıştır." dedi.

Şırnak'ta Gürz-12 operasyonu: Terör inleri başlarına yıkıldı Şırnak'ta Gürz-12 operasyonu: Terör inleri başlarına yıkıldı Haberi Görüntüle

NİHAİ KARAR BEKLENİYOR

MASAK raporu sonrasında ise 5 tutuklu sanığın 4'ünün tutukluluklarına itiraz edildiği ancak 4. Ağır Ceza Mahkemesinin ise reddettiği ortaya çıktı.  Dilan Polaat'ın ise MASAK raporunda herhangi bir kara para aklama işleminde yer almadığı bu nedenle nihaji kararın değerlendirilmesi gerektiği öğrenldi. Değerlendirmelerin ise eksik evrakların tamamlanmasının ardından karar bağlanacğı öğrenildi. 

Kerem Aktürkoğlu'nun bonservisi ne kadar? Galatasaray kaç para kazandı? Kerem Aktürkoğlu'nun bonservisi ne kadar? Galatasaray kaç para kazandı? Haberi Görüntüle

TAHLİYESİ REDDEDİLDİ

Dilan Polat hakkında yapılan açıklamada ise ünlü sosyal medya fenomeninin tahliye talebinin 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından reddine karar verildiği açıklandı. 

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading