CHP'de adaylık savaşı! Yavaş'a ve İmamoğlu'na rakip olacak

CHP'de adaylık savaşı! Yavaş'a ve İmamoğlu'na rakip olacak

CHP'de Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş arasında başlayan 'cumhurbaşkanı adaylığı' krizine CHP'li Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal da katıldı. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Uysal, "32 yıllık siyasi tecrübemi ve birikimimi vazifeye atılmak için kullanacağım." ifadeleriyle cumhurbaşkanı adaylığına sinyal yaktı.

Politika

27.09.2024, 11:00

CHP'de, 2028 yılında yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimleri için İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş arasındaki savaş devam ediyor. Yavaş ve İmamoğlu arasında yarış devam ederken bir isim daha adaylık için işareti verdi. 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş arasında aylar önce başlayan adaylık kavgası CHP'nin 20. Olağanüstü Kurultay'ında iyice alevlenmişti.

CHP'li vekilin aracıyla kaçakçılık yapıldı! Savunmasında Atatürk'ün arkasına saklandı CHP'li vekilin aracıyla kaçakçılık yapıldı! Savunmasında Atatürk'ün arkasına saklandı Haberi Görüntüle

İMAMOĞLU VE YAVAŞ ARASINDA 'ADAYLIK' SAVAŞI

Kurultayda kendisine konuşma yapacağının bir saat önceden bildirildiğini belirten Yavaş "Polemik falan çıkarmak istemiyorum ama ben de Ekrem Başkanın güzel konuşması gibi sizlere bir konuşma yapmak isterdim. Bir kasıt aramıyorum ama kurumsal bir partide eğer 2 belediye başkanı konuşturuluyorsa şöyle bir sorun vardır" sözleriyle sitem etmişti.

Yavaş gibi adaylık konusunda geri durmayan Ekrem İmamoğlu ise son açıklamalarıyla açıkça Yavaş'ın etrafında oluşan kendisine muhalif cepheyi eleştirmişti. İmamoğlu geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada "Ayağıma bastın, yüzüme ters baktın diyenler benim yoldaşım olamaz" diyerek parti içindeki güç mücadelesine değinmişti.

CHP'de adaylık savaşı! Yavaş'a ve İmamoğlu'na rakip olacak CHP'de adaylık savaşı! Yavaş'a ve İmamoğlu'na rakip olacak Haberi Görüntüle

ÜMİT UYSAL'DAN ADAYLIK SİNYALİ

İkili arasında çeşitli polemiklerle devam eden adaylık kavgasına CHP'li Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal da katıldı.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında Türkiye'nin ekonomik iflasın eşiğinde olduğunu savunarak çözüm yolunun CHP'den geçtiğini ileri süren Uysal, parti olarak seçim kaybına tahammülleri olmadığını söyledi.

"CHP Genel Başkanlığı ve parti yönetiminin toplumun tamamını yeni bir başlangıç için organize edecek ortalamada etkili bilgili inanmış ve tamamen ülke sorunlarına odaklanan bir görünüm içinde olması beklenmektedir." diyerek önceki genel başkanlara göndermede bulunan Uysal, "Cumhurbaşkanı adayımızı seçtirmek, Türkiye’mizi yeniden inşa etmek üzere 32 yıllık siyasi tecrübemi ve birikimimi en üst düzeyde partimin hizmetine sunacağımı kamuoyunun bilgisine sunarım." ifadeleriyle de cumhurbaşkanı adaylığına sinyal yaktı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Politika


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading