Sitede Ara

Mansur Yavaş, Ekrem'e 'siyasi kalpazan' ve 'proje çocuk' diyen adamını tereddütsüz harcadı

Mansur Yavaş, Ekrem'e 'siyasi kalpazan' ve 'proje çocuk' diyen adamını tereddütsüz harcadı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın sağ kolu olarak görülen Bağımsız Milletvekili Yüksel Arslan, Ekrem İmamoğlu hakkında zehir zemberek ifadeler kullanınca CHP'de ortalık bir kez daha karıştı. Krizde Mansur Yavaş geri adım atarken, eski İYİ Parti'li Arslan tükürdüğünü yalamadı. 

Politika

23.09.2024, 02:03

Eski İYİ Parti'li Ankara Milletvekili Yüksel Arslan, Ekrem İmamoğlu'nu hedef alan mesajıyla ortalığı karıştırdı. 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a en yakın isimlerden biri olan, onun özel kalem müdürlüğünü yapan ve İYİ Parti milletvekili sıfatını taşırken yerel seçimlerden önce "Yavaş'ı desteklemeliyiz" diyerek partisinden istifa edip yoluna bağımsız devam eden Arslan, İmamoğlu'na yönelik zehir zemberek ifadeler kullandı. 

CHP'li vekilin aracıyla kaçakçılık yapıldı! Savunmasında Atatürk'ün arkasına saklandı CHP'li vekilin aracıyla kaçakçılık yapıldı! Savunmasında Atatürk'ün arkasına saklandı Haberi Görüntüle

SİYASİ KALPAZAN, İŞBİRLİKÇİ, PROJE ÇOCUK...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu'na 'siyasi kalpazan', 'hangi bayrağa selam durduğu belli olmayan kimliksiz', 'işbirlikçi', 'Avrupa başkentlerinde kapı arayan', 'proje çocuk' gibi tanımlarla seslenen Yüksel Arslan şunları yazdı:

Yüksel Arslan, yazdığı mesajla Mansur Yavaş ile Ekrem İmamoğlu kavgasında yeni bir fitili ateşledi.

"Kurucu iradenin, Atatürk'ün ortaya koyduğu kuruluş ilkelerinin düşmanlarıyla el el olanlar, Mustafa Kemal'in Askeri olamaz. 

Terör örgütleriyle, etnik bölücülerle, vatan hainleriyle aynı kareye girenlerin, Atatürk'ün aziz hatırasına ve mücadelesine ihanet ettiği gün gibi ortada. 

Mustafa Kemal'in Askerleriyiz sözü mesuliyet sahibi ve inanmış insanların dilindeyse memleketin sorunlarına şifa olur. 

Siyasi kalpazanların ve hangi bayrağa selam durduğu belli olmayan kimliksizlerin ağzından çıkıyorsa, kirli niyetlerin üstü örtülmek isteniyordur.

Devletimizin temeline, milletimizin varlığına yönelik saldırıların hedefine ulaşması için işbirlikçilik yapanlar, Mustafa Kemal'in Askeri değil düşmanıdır. 

Kariyer basamaklarını çıkmak için Avrupa başkentlerinde kapı aralayanlar, Türk'ün kudreti ve kuvvetinden başka irade tanımayan Atatürk'e bizim gözümüzle bakamazlar. 

Tek derdi kendi kariyeri ve ona çizilen rotada yürümek olana, 'Proje Çocuk' denir, Mustafa Kemal'in Askeri denmez."

Mustafa Kemal'in askeri Bulgaristan turunda: O araçla kaç kez gidip geldi Mustafa Kemal'in askeri Bulgaristan turunda: O araçla kaç kez gidip... Haberi Görüntüle

MANSUR YAVAŞ YAKIN ADAMINI HARCADI 

Ortalığı karıştıran bu mesajın ardından tüm gözler bir süredir İmamoğlu ile gerilim yaşadığı bilinen CHP'li Mansur Yavaş'a çevrildi. 

Sosyal medya hesabında bir mesaj  yayınlayan Yavaş, Yüksel Arslan'ın ifadelerini onaylamadığını, kullanılan cümlelerin kendi siyaset tarzını yansıtmadığını belirterek şunları yazdı:

"Kamuoyunun dikkatine: Bağımsız milletvekili Sayın Arslanın bu açıklamalarını ve yayınladığı metni onaylamadığımın bilinmesini isterim. Ayrıca iyi bilinmelidir ki bu tür açıklamalar benim siyaset tarzıma uymamaktadır. Kendisine tavsiyem bu twiti silmesidir."

Ancak Arslan, yakın dostu Mansur Yavaş'ın talimatını dinlemedi ve Ekrem İmamoğlu'nu hedef alan mesajında geri adım atmadı.

Partiyi bir kez daha karıştıran krizin sürdüğü saatlerde CHP'li gazeteci Şaban Sevinç, "Twitini sil" diyen Mansur Yavaş'a tepki olarak Yüksel Arslan'ın belediyeye ait ASKİ Spor Kulübü Başkanlığından istifa ettiğini bildirdi. 

Sevinç, Mansur Yavaş'ın Arslan için "Beni zor duruma düşürdü, çok ayıp etti, yanlış yaptı" dediğini ileri sürdü. 

CHP'de adaylık savaşı! Yavaş'a ve İmamoğlu'na rakip olacak CHP'de adaylık savaşı! Yavaş'a ve İmamoğlu'na rakip olacak Haberi Görüntüle

GERİLİM KURULTAYDA DIŞA VURMUŞTU

Mansur Yavaş, 7 Eylül 2024 günü gerçekleşen CHP Kurultayı'nda kendisine kurultaydan sadece bir saat önce konuşma yapacağının haber verildiğini söyleyerek sitem etmişti. 

Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş arasındaki kavga CHP Kurultayı'nda günyüzüne çıkmıştı.

"Biz 14 tane büyükşehir belediye başkanıyız. Sadece ikisini konuşturursanız maalesef buradan fitne ateşine biz de odun atmış oluyoruz. Polemik falan çıkartmak istemiyorum ama ben de Ekrem başkanımın güzel konuşması gibi sizlere bir konuşma yapmak isterdim" diyen Yavaş'ı hem CHP Genel Başkanı Özgür Özel hem de İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu teskin etmeye çalışmıştı. 

Ancak İmamoğlu, sonraki günlerde Mansur Yavaş'ı isim vermeden hedef almaktan geri durmadı.

19 Eylül'de Battalgazi Metro İstasyonu açılış töreninde İmamoğlu, "Zaman aynı mekanda siyaset yapan insanların 'sen benim ayağıma bastın, sen benim koluma dokundun, karnıma dirsek attın, yüzüme sert baktın' deme zamanı değildir. Bununla uğraşan kim var ise benim yol arkadaşım değildir" dedi. 

Yüksel Arslan'ın zehir zemberek mesajına dek, İmamoğlu'nun bu sözlerine Mansur Yavaş cephesinden bir cevap gelmemişti. 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

1

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Politika


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading