Yandex Metrica

Özgür Özel'in uykuları kaçabilir! Yerel seçimlerden bu yana ilk kez anket yapıldı!

Özgür Özel'in uykuları kaçabilir! Yerel seçimlerden bu yana ilk kez anket yapıldı!

Yayınlanan son ankete göre yerel seçimlerden beri CHP birinci parti olma özelliğini kaybetti, AK Parti birinci parti oldu. 

Politika

07.09.2024, 15:35

Metropoll'ün son yayımladığı ankete göre, yerel seçimlerden bu yana CHP ilk kez birinci parti olma özelliğini kaybetti. Oylarını yüzde 4,6 artıran AK Parti 22,7 ile uzun bir aradan sonra birinci parti oldu.

Yayınlanan son ankete göre yerel seçimlerden beri CHP birinci parti olma özelliğini kaybetti, AK Parti birinci parti oldu. İkinci sıradaki CHP'nin oyu yüzde 4,2 kayıp yaşayarak 19,3'te kaldı.

Yerel seçimlerden bu yana ilk kez bir ankette zirveyi kaybeden CHP'nin oy oranı yüzde 19,3'e geriledi. Metropoll'ün son yayımladığı ankette CHP açısından endişe verici sonuçlar yer aldı.  Oylarını yüzde 4,6 artıran AK Parti ise 22,7 oran ile birinci parti oldu.

CHP'nin Tüzük Kurultayı krizle bitti: Söz hakkı verilmeyen Mansur Yavaş açtı ağzını yumdu gözünü CHP'nin Tüzük Kurultayı krizle bitti: Söz hakkı verilmeyen Mansur Yavaş... Haberi Görüntüle

CHP YEREL SEÇİMLERDEN SONRA İLK KEZ BİR ANKETTE KAYBETTİ 

Metropoll Araştırma," Türkiye'nin Nabzı" Ağustos raporunu yayınladı. Rapora göre, 31 Mart'ta sandıktan zaferle çıkan CHP, yerel seçimlerden sonra ilk kez bir ankette ikinci sıraya geriledi.

İYİ Parti paramparça! Ümit Özlale, İYİ Parti'den istifa etti! İYİ Parti paramparça! Ümit Özlale, İYİ Parti'den istifa etti! Haberi Görüntüle

AK PARTİ BİRİNCİ

Ankette AK Parti'nin oylarını yüzde 4,6 artırarak 22,7'ye çıkardığı görüldü. Kararsızların da oyları dağıtıldığında AK Parti'nin oyu yüzde 33'e kadar yükseldi.

Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'le ne konuştu? Akşam yemeğinde ev sahibi Mansur Yavaş Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'le ne konuştu? Akşam yemeğinde ev sahibi... Haberi Görüntüle

ANA MUHALEFETİN OYLARINDA YÜZDE 4,2'LİK ERİME

İkinci sıradaki CHP'nin oylarında yüzde 4,2'lik bir erime kaydedildi. CHP'nin oyu kararsızlar dağıtılmadan yüzde 19,3, kararsızlar dağıtıldığında ise yüzde 28,2 oldu.

Diğer partilerin oy oranları ise, kararsızlar da dağıtıldığında şu şekilde: DEM: Yüzde 10,1MHP: Yüzde 7İYİ Parti: Yüzde 5,3YRP: Yüzde 5,1.

 

Habere Tepki Ver

3

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Politika


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading