Yandex Metrica

PTT'den 6 bin 505 TL yardım ödemesi! Aile destek ödemeleri ne zaman hesaplara yatacak, miktarı ne kadar?

PTT'den 6 bin 505 TL yardım ödemesi! Aile destek ödemeleri ne zaman hesaplara yatacak, miktarı ne kadar?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dat gelirli çocuk sahibi ailelere yönelik yeni bir destek programı duyurdu. Ailelere yönenik destek ödemeleri e- Devlet üzerinden yapılacak ve PTT aracılığıyla hesaplara yatırılacak. Peki, aile destek ödemeleri ne zaman yatırılacak, miktarı ne kadar? İşte detaylar...

Ekonomi

28.04.2024, 17:46

Çocuklu ailelere verilen yardım ödemekeri Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından bayram öncesine alıntı. PTT aracılığıyla yapılacak ödemelerin tarihi açıklanırken ödenen miktarda belli oldu.

Ekonomik sıkıntı çeken ailelere yönelik her ay düzenli olarak uygulanan yardım ve destek ödemeleri Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından gerçekleştirilmeye devam ediyor.

Öte yandan bakanlık farklı sosyal yardım programları üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Bu programlar arasında, çocukların eğitim giderlerini hafifletmek amacıyla verilen SED ödemesi yardımı da var. u ödeme çocuklu ailelere, çocuk başına verilen ve yüksek miktarda ödenen sosyal yardımlardan biri oluyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan enflasyon mesajı: Hedef tek hane! Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan enflasyon mesajı: Hedef tek hane! Haberi Görüntüle

PTT'DEN 6 BİN 505 TL ÖDEME HESAPLARA GEÇİYOR

Bakanlık tarafından gerçkeleştiren desk ödemeleri PTT üzerinden ya da Ziraat Bankası IBAN numarasına yatırılıyor. Bugün itibarıyla ödemeler hesaplara yatırılmaya başlandı. TC kimlik numarası sonuna göre yapılan sosyal yardım ve destek ödemesi miktarı 6.505 TL'ye kadar yükseliyor.

Çeyrek altından gizli rekor! Yatırımcısına tam 1336 TL kazandırdı! İşte güncel altın fiyatları Çeyrek altından gizli rekor! Yatırımcısına tam 1336 TL kazandırdı! İşte... Haberi Görüntüle

SED YARDIMI NE KADAR?

 2024 Ocak ayında yapılan zamla birlikte SED ödemesi miktarı çocukların eğitim kademesine göre farklılık gösterdi. Anaokulu öğrencileri için 3614 TL, ilköğretim öğrencileri için 5421 tl, ortaöğretim öğrencileri için 5782 TL ve Üniversitede eğitim gören öğrenciler için 6.505 TL sosyal ve ekonomik destek ödemesi veriliyor. 

Togg'dan bir çıkarma daha! O ülkede ilk defa tanıtılacak Togg'dan bir çıkarma daha! O ülkede ilk defa tanıtılacak Haberi Görüntüle

KİMLER SED ÖDEMESİ ALABİLİR

Çocuklu aileler çocuklarının eğitim masraflarını karşılayamayacak durumda ise bu Ödeme için başvurularını yapabiliyor. Başvurular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarına giderek ya da e-Devlet aracılığıyla yapılmakta.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra Ak

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading