Yandex Metrica

Putin'den Ukrayna'yla müzakere mesajı: İstanbul'u örnek gösterdi

Putin'den Ukrayna'yla müzakere mesajı: İstanbul'u örnek gösterdi

Rusya Devlet Başkanı Putin, Ukrayna'yla müzakerelere hazır olduklarını ancak bunun Minsk'te ve İstanbul'da kabul edilen şartlara uygun biçimde olması gerektiğini söyledi. 

Dünya

08.06.2024, 11:25

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu (SPIEF) kapsamında düzenlenen ana oturumda gündeme önemli açıklamalar yaptı. 

Kanser tedavisi görüyordu: Hindistan'ın Ankara Büyükelçisi yaşamını yitirdi Kanser tedavisi görüyordu: Hindistan'ın Ankara Büyükelçisi yaşamını yitirdi Haberi Görüntüle

"İSTANBUL'DA ANLAŞMIŞTIK"

Ukrayna ile müzakere olup olmayacağına değinen Putin, tarihsel bir gerçekliği vurgulayarak silahlı çatışmaların sonsuza kadar sürmediğini ve çatışmaların önünde sonunda barış anlaşmalarıyla sonuçlandığını belirtti. Kendisine önemli bir Avrupa ülkesinin önemli bir liderinin söylediği sözü hatırlatan Putin, Ukrayna'yla yapılan savaşta zafer elde eden tarafın kendileri olacağını savundu. Putin, "Yeterince önemli bir Avrupa ülkesinin eski liderlerinden birisi bana tüm bu anlaşmaların ya askeri yenilgiye ya da zafere dayanabileceğini söylemişti. Biz elbette zafer elde edeceğiz." dedi ancak söz konusu Avrupa ülkesi ve lideri hakkında bilgi vermedi. Anlaşmalara kendi çerçevelerinden baktıklarını vurgulayan Putin, Moskova'nın çıkarı olmayan anlaşmalara imza atmayacaklarını dile getirdi. Mevcut Kiev yönetimini de eleştiren Rus lider, Ukrayna'daki iktidarın meşruiyetini kaybettiğini öne sürdü. Anck her şeye rağmen müzakerelere hazır olduklarını belirten Vladimir Putin,  "Biz bu müzakerelere hazırız. Ancak tekrar ediyorum, bazı varsayımlarla değil, önce Minsk'te, sonra da İstanbul'da bu müzakereleri başlatırken üzerinde anlaştığımız şartlar çerçevesinde hazırız." dedi.

İşkence, adam kaçırma, cinayet ve tecavüz! Savaş mültecileri Sahra yoluna itiyor: Ya ölüm ya sürgün İşkence, adam kaçırma, cinayet ve tecavüz! Savaş mültecileri Sahra yoluna... Haberi Görüntüle

"NÜKLEER SALDIRILAR ÇOK CANA MAL OLUR"

Nükleer savaş gerilimini kendilerinin değil İngiltere'nin başlattığını söyleyen Putin, olası bir nükleer saldırıda çok sayıda canın yitirileceğini hatırlattı ancak bu noktaya gelineceğini zannetmediğini söyledi. Avrupa ülkelerinin aksine Rusya ve ABD'nin nükleer saldırılara karşı uyarı sistemine sahip olduğunu belirten Putin, kendilerinde bulunan nükleer silahların ABD'nin Japonya'da kullandığı silahlardan 4 kat daha güçlü olduğuna dikkat çekti ve nükleer savaştan bahsedilmemesi çağrısında bulundu.  "Nükleer silahların kullanımı, ülkenin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne yönelik bir tehdit söz konusu olduğunda istisnai durumlarda mümkündür. Böyle bir durumun oluştuğuna inanmıyorum. Böyle bir ihtiyaç yok." ifadelerini kullanan Putin, nükleer doktrinin yaşayan bir araç olduğuna dikkati çekerek, dünyada olup bitenleri dikkatle izlediklerini ve bu doktrinde bazı değişiklikler yapmayı göz ardı etmediklerini ifade etti.

Yunanistan silahlanıyor! 20 adet F-35 alımı komisyondan geçti Yunanistan silahlanıyor! 20 adet F-35 alımı komisyondan geçti Haberi Görüntüle

UKRAYNA'YA SİLAH SAĞLAYAN ÜLKELERİ TEHDİT ETMİŞTİ

Vladimir Putin, kendilerine karşı kullanılmak üzere Ukrayna'ya silah sağlayan ülkelerin hassas hedeflerini vuracak bölgelere uzun menzilli silah gönderilip gönderilmediğine yönelik soruyu ise "Henüz (silah) tedarik etmiyoruz. Ancak bunu (silah tedarikini) askeri nitelikte de dahil olmak üzere, kendi üzerlerinde belirli şekilde baskı gören devletlere ve hatta bazı meşru yapılara sağlama hakkımızı saklı tutuyoruz." şeklinde cevapladı.

Ülkesinde yeni bir seferberliğe ihtiyaç duyulmadığını dile getiren Putin, geçen yıl seferberlik kararı olamadan 300 bini aşkın kişinin gönüllü olarak askerlik hizmeti için adını yazdırdığını belirtti. Bu yıla dair de bilgi veren Rus lider, 2024 yılında 160 bin kişinin gönüllü olduğunu söyledi.

Habere Tepki Ver

0

1

2

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading