Yandex Metrica

DOLAR

33.98

%0.05 expand_less

EURO

37.73

%0 expand_less

ALTIN

2728.30

%0.04 expand_less

BIST

9771.16

%0 expand_less

BTC ($)

52845.59

%0 expand_less

Sitede Ara

Refah katliamına sessiz kalmadılar! İsrail'e başta ABD olmak üzere tüm dünya tepki gösterdi!

Refah katliamına sessiz kalmadılar! İsrail'e başta ABD olmak üzere tüm dünya tepki gösterdi!

İşgalci İsrail'in yaklaşık 1,5 milyon Filistinlinin  yaşadığı Refah kentine düzenlediği saldırılarda yüzlerce masum Filistinli hayatını kaybetti. İşgalci İsrail'e yaptığı 'Soykırım'dan dolayı başta ABD olmak üzere birçok ülke ve uluslararası kuruluştan arka arkaya sert tepkiler geldi.

Dünya

13.02.2024, 17:10

İşgalci İsrail, Filistin halkına yönelik 'Soykırım' yapmaya devam ediyor. Yaklaşık olarak 1,5 milyon Filistinlinin yaşadığı Refah kentine yaptığı saldırılar sonucunda 100'den fazla kişi öldü, binlerce kişi ise yaralandı.

İşgalci İsrail'in yaptığı 'Soykırım'a bütün dünyadan tepki yağmaya başladı. Başta ABD olmak üzere dünya genelinde bir çok kurum ve kuruluş işgalci İsrail'in Refah kentine düzenlediği saldırılar hakkında sert eleştirilerde bulunarak, İsrail'in bu saldırılardan vazgeçmeleri gerektiğini vurguladı.

Latin Amerika fethi! Türkiye'nin adımları ses getirdi: Yatırım tam 14 kat arttı Latin Amerika fethi! Türkiye'nin adımları ses getirdi: Yatırım tam 14... Haberi Görüntüle

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER'DEN İSRAİL'E TEPKİ

İsrail'in Mısır sınırında bulunan Refah kentine düzenlediği saldırılara Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'ten tepki geldi.

Guterres, düzenlediği toplantıda ''Han Yunus ve Gazze'nin diğer taraflarında gördüğümüz korkunç trajedi, Refah'ta da olmadan insani ateşkes sağlanmalıdır.'' dedi.

Katil İsrail, Batı Şeria'ya uçaklarla ölüm yağdırdı: Sağlık Bakanlığı şehit sayısını açıkladı Katil İsrail, Batı Şeria'ya uçaklarla ölüm yağdırdı: Sağlık Bakanlığı şehit... Haberi Görüntüle

BEYAZ SARAY: REFAH KENTİNE YAPILAN SALDIRILARI DESTEKLEMİYORUZ

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Gazze halkının güneye doğru itilerek yüz binlerce kişinin dar bir alanda bölgede sıkıştığını vurgulayarak, ''(İsrail'in) hemen ya da yakın zamanda Refah bölgesinde askeri operasyonlara başlayacağı yönündeki planları görmedik. Filistinliler, Refah içinde ve çevresinde korunuyorlar. Orada yerlerinden edilmiş çok sayıda insan var. Şu anda (Refah'taki) bu insanlara yönelik askeri operasyonlar bir felaket olur ve bu bizim destekleyeceğimiz bir şey değil.'' ifadelerini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Patel ise Biden yönetiminin Refah'a yapılan askeri operasyona karşı olduğunu açıkladı.

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail Başbakanı Netanyahu ile görüşmesinde sivilleri korumaya yönelik ''İnandırıcı'' bir plan olmadan, Refah kentine saldırı yapılmaması gerektiğini iletti.

Biden'In Netanyahu'ya ''Refah'ta 1 milyondan fazla insanın güvenliğini sağlamak için inandırıcı ve uygulanabilir bir plan olmadan askeri operasyona başlamaması gerektiği'' sözlerini tekrarladığı açıklandı.

Biden'dan Gazze'de ateşkes açıklaması: 'Netanyahu çaba göstermiyor' Biden'dan Gazze'de ateşkes açıklaması: 'Netanyahu çaba göstermiyor' Haberi Görüntüle

AVRUPA'DAN İSRAİL'E TEPKİLER BÜYÜYOR

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, sosyal medya hesabı üzerinden açıklama gerçekleştirdii.

Baerbock, ''İsrail ordusunun Refah'a saldırması, anons edilmiş bir insani felaket olur. Gazze'deki insanlar buhar olamazlar.'' ifadelerini kullandı.

Danimarka Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise AB ve diğer ülkelerin Gazze nüfusunun yarısından fazlasının sığındığı Refah kentine düzenlenen saldırılardan endişe duyduklarını belirterek, ''Gazze'deki birçok sivil güneye kaçtı. Bu kadar yoğun nüfuslu bir alanda büyük ölçekli askeri operasyonların çok sayıda sivil kaybına ve daha büyük bir insani faciaya yol açacağını görmemek zor. Bu meşrulaştırılamaz.'' ifadeleri kullanıldı.

Fransa Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada bölge halkına insani yardım ulaştırılması gerektiğine vurgulayarak, ''Hayati bir geçiş noktası'' olduğu ifade edildi.

Cepheler boş kaldı! Kursk operasyonu balon mu? Kiev'in taktiksel hatası Ukrayna'nın sonunu getirebilir Cepheler boş kaldı! Kursk operasyonu balon mu? Kiev'in taktiksel hatası... Haberi Görüntüle

AB YÜKSEK TEMSİLCİSİ BORREL: REFAH KENTİNE DÜZENLENEN SALDIRILAR SON BULMALI

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ise ''AB'ye üye birçok ülkenin, İsrail'in Refah'a yönelik saldırısının tarif edilemez bir insani felakete ve Mısır ile ciddi gerilimlere yol açacağı yönündeki uyarısını yineliyorum.'' diyerek Refah kentine düzenlenen saldırıların son bulması gerektiğini ifade etti.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading