Yandex Metrica

Reisi'yi tespit eden AKINCI TİHA dünyada manşet: İran'ın yapamadığını Türk İHA'sı yaptı

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin enkazını tespit eden AKINCI TİHA dünya gündemine ilk sıradan giriş yaptı. Dün akşam saatlerinde Reisi'yi taşıyan uçağın yere çakıldığını duyuran İran medyası saatlerce helikopterin enkazına sis nedeniyle ulaşılamadığını aktardı. Gece saatlerinde İran Türkiye’den gece görüş kabiliyetine sahip helikopter talep etti.  Reisi için Türkiye'den havalanan AKINCI TİHA, İran Cumhurbaşkanının enkazını kısa süre içinde tespit etti. Türk İHA'sının başarısı ise dünyada gündem oldu. "İran'ın yapamadığını Türkler yaptı".

Dünya

21.05.2024, 23:50

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan Bell 212 tipi helikopter Azerbaycan dönüşü Tebriz'in dağlık bölgesinde yere çakıldı. O andan itibaren arama kurtarma çalışmalarını yoğunlaştıran İran ekipleri saatleri süren çalışmalarına rağmen bir sonuç alamadı.

Gece saatlerinde İran, Türkiye’den gece görüş kabiliyetine sahip helikopter talep etti. O dakika itibarıyla Türkiye'de havalanan AKINCI TİHA, İran hava sahasında düşen helikopteri arama çalışmalarına başladı. 200 binden fazla kişi tarafından anlık olarak takip ettiği AKINCI TİHA saatler içinde enkazı testip etti.

Yunanistan silahlanıyor! 20 adet F-35 alımı komisyondan geçti Yunanistan silahlanıyor! 20 adet F-35 alımı komisyondan geçti Haberi Görüntüle

İRAN KIZILAYI: AKINCI İKİ AYRI ISI KAYNAĞI TESPİT ETTİ

Türkiye'nin İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin bulunması için görevlendirdiği Akıncı İHA, yeni bir ısı kaynağı tespit etti. İran Kızılayı, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Emir Abdullahyin'ın da aralarında bulunduğu İranlı yetkililerin arama kurtmarma faaliyetleri sırasında Akıncı İHA'nın iki ayrı ısı kaynağı tespit ettiğini duyurdu.

İran Cumhurbaşkanı Reisi'ni taşıyan helikopterin enkazını tespit eden AKINCI TİHA, ısı kaynağının olduğu noktayı İran makamlarına iletti.

Ortodoks Yahudiler İsrail polisi ile çatıştı: 'Düşman ordusunda askerlik yapmayız' Ortodoks Yahudiler İsrail polisi ile çatıştı: 'Düşman ordusunda askerlik yapmayız' Haberi Görüntüle

AKINCI TİHA DÜNYA GÜNDEMİNDE

Türk İHA'sının göğüs kabartan başarısı dünyada ilk sırada yer aldı. ABD merkezli Times Now News Gazetesi, "Bayrakyar Akıncı: İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopterinin yerini tespit eden Türk İHA'sı oldu" başlığını tercih ederken, İranlıların saatlerce yapamadığını Türk İHA'sı başardı yorumunu yaptı.

Haberde ayrıca AKINCI'nın ısı kaynağını tespit ettiğini belirten ABD medyası, "Bayraktar Akıncı kendine özgü gövde ve kanat tasarımları sayesinde çeşitli yükleri taşıyabilen stratejik bir İHA, AKINCI hem havadan havaya hem de havadan yere saldırı yapabiliyor diyerek" AKINCI'nın genel özelliklerine de değindi.

AKINCI'nın başarısını ele alan Yunan gazetesi Pentapostagma ise, "Türk İHA Akıncı, İran helikopterinin enkazının yerini tespit etti-Raishi ve Abdolakhian'ın cesetleri bulundu" başlığı ile okuyucularının karşısına çıktı. Haberde ayrıca "Türk drone, görev sonrası ülkesine dönmeden önce Türk bayrağını oluşturdu" ifadelerine yer verildi.

Bir diğer Yunan gazetesi olan Onalert ise, "İran – Helikopter kazası: Türk Akıncı İHA'sı 'ısı kaynağı' tespit etti" başlığını attı. Haberde Türk Akıncı insansız hava aracı, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Raisi'ye ait helikopterin düştüğü bildirilen bölgede "ısı kaynağı" tespit etti denildi.

ABD merkezli NDTV ise "Türk İHA'sı İran Cumhurbaşkanı'nın helikopterini bulduktan sonra ay yıldız çizdi" başlığı ile okuyucularına Türk dronlarının başarısını aktardı. 

Haberin devamında; "Türk Bayraktar Akıncı insansız hava aracının helikopterin enkazını İran'ın kuzeyinde, Azerbaycan sınırına yakın bir yerde bulduğu bildirildi.

Drone'un çağrı işareti olan AKINCI01, bu sabah erken saatlerde kaza alanının üzerinde gezinirken ısı izleri tespit etti. Drone ilk olarak İran'ın Makaou yakınlarında görüldü ve en son Türkiye'de Van yakınlarında tespit edildi ve uçuş rotası boyunca bir hilal çizdiği açık kaynaklı uçuş takip siteleri tarafından uçuş rotası tespit edildi." ifadelerini kullandı.

 

Habere Tepki Ver

18

1

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading