Renk takıntısı otizm belirtisi olabilir! Sadece sevdiği renkteki gıdaları yemek isteyen çocuğa nasıl yaklaşmalı?

Renk takıntısı otizm belirtisi olabilir! Sadece sevdiği renkteki gıdaları yemek isteyen çocuğa nasıl yaklaşmalı?

Çocuklar bazı renkleri diğerlerinden daha çok sevebilir. Bu durum genellikle normal kabul ediliyor. Renk takıntısı yiyeceklerle ilgiliyse anneleri zorlayabilir. Sadece sevdiği bir renkteki gıdaları yemek isteyen çocuğunuzda göz temasından kaçınma ve daha başka belirtiler varda otizm ihtimalini göz ardı etmemeniz gerekiyor.

Sağlık

21.05.2024, 18:05

Neden bazı çocuklar kırmızı yiyecek, kırmızı giysi ve kırmızı keçeli kalem gibi belirli bir renkteki nesneleri veya yiyecekleri ister?

Çocuğunuzun bir süre belli bir renge bağlı kalması gayet normal. Bununla birlikte yaşamak zor olsa da, çocuğunuzun bazen mükemmeliyetçi düzen duygusu, normal bir gelişim aşamasıdır. Bu, çocukların büyük, kafa karıştırıcı bir dünyada biraz kontrol kazanmak için kullandıkları bir başa çıkma tekniği olabilir.

Ebeveynler bu davranışı genellikle 18 ila 24 ay arasında görmeye başlar ve 2 ila 3 yaş arasında daha belirgin hale gelir. Ancak bazı çocuklar için bu biraz daha uzun sürebilir.

Virüs paniği istasyon kapattırdı! Öğrenci Ruanda'dan Marburg virüsü mü getirdi? Marburg Virüsü nedir? Marburg Virüsü ölümcül mü? Virüs paniği istasyon kapattırdı! Öğrenci Ruanda'dan Marburg virüsü mü getirdi?... Haberi Görüntüle

GIDALARDA DA RENK TAKINTISI OLABİLİYOR

Sadece kırmızı keçeli kalemlerle çizim yapmak önemli olmasa da, sadece kırmızı gıdalardan oluşan bir beslenme, ketçap vb. besinler söz konusuysa yetersiz kalır. 

Zayıflatıyor diye içenlere kötü haber! Bu içecekler hem kilo aldırıyor hem şeker hastası yapıyor Zayıflatıyor diye içenlere kötü haber! Bu içecekler hem kilo aldırıyor... Haberi Görüntüle

EBEVEYNLER NASIL YAKLAŞMALI?

Peki sadece belirli bir renkteki yiyecekleri yemek isteyen bir çocukla nasıl başa çıkılabilir? İlk adım, çocuğunuza onun durumunu anladığınızı ve saygı duyduğunuzu göstermek. Çocuğunuz anlaşıldığını hissettikçe, giderek daha sakinleşecek, açıklamalara ve önerilere daha açık hale gelecektir. Bu noktada, pirinç beyaz olmasına rağmen belki kırmızı kasesinden yiyebileceğini önerebilirsiniz. Ya da belki kırmızı yapmak için biraz kırmızı domates sosu karıştırılmış pirinci kabul edebilirler.

Çocuğunuz hala direniyorsa, birkaç gün sadece kırmızı yiyecekler yemesine izin verebilirsiniz. Bir şeyden vazgeçmeye zorlamadan onlara başka yiyecekler sunmaya devam edin. Sonunda daha geniş bir çeşitlilikte yemeye başlayacaklardır. Yemek zamanını bir savaş alanı haline getirmemeye çalışın ve yemek için ödül veya rüşvet vermekten kaçının.

Sadece karaciğeri yağlandırıp obeziteye yol açıyor sanıyorduk! Bu içeceklerin bir zararı daha ortaya çıktı! Çinli bilim insanları açıkladı Sadece karaciğeri yağlandırıp obeziteye yol açıyor sanıyorduk! Bu içeceklerin bir... Haberi Görüntüle

OTİZM İHTİMALİNİ DÜŞÜNÜN

Çocuğunuzun belirli bir renge olan takıntısına, göz temasından kaçınma, ilgi alanlarını veya başarıları sizinle paylaşmama veya yüz ifadelerini, vücut duruşlarını ve jestleri anlamada zorluk gibi davranışlar eşlik ediyorsa, bunlar otizm belirtileri olabileceğinden bir uzmana görünmekte fayda olacaktır. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading