Yandex Metrica

Robot savaşları! Çin 2035 planını açıkladı: İnsanların yerini bu ordu alacak!

Robot savaşları! Çin 2035 planını açıkladı: İnsanların yerini bu ordu alacak!

Çin askeri alanda yeni bir devrime hazırlanıyor. 2035 yılı için ordu planını açıklayan Çin, insanlar olmadan gireceği bir savaşa hazırlanıyor. İngiliz medyasında yer alan haberede bu insansız ordu hakkında verilen detaylar ise dünya medyasında ses getirdi.

Dünya

11.04.2024, 15:03

Irak'ı işgal ederek Ortadoğu'ya yerleşen ABD, daha sonra ise Donald Trump'ın başkanlığında ise yönünü Suriye'ye çevirdi. Ortadoğu'daki varlığı ile Çin'e meydan okuyan ABD, Güney Asya'daki müttefikleriyle Çin'i çevrelemeye başladı. 

ABD'li kongre üyesinden skandal sözler: ABD'li kongre üyesinden skandal sözler: "En iyi diplomasi Filistinlileri öldürmektir" Haberi Görüntüle

RUSYA PLANLARI BOZDU

Öte yandan ABD'nin Ortadoğu planına darbe bir diğer düşmanı Rusya'dan geldi. 2022'nun Şubat ayında Ukrayna'ya saldıran Rusya, dengeleri kökünden değiştirdi. Zorunlu olarak Avrupa'yı uluslararası ajandasının ilk sırasına yerleştiren ABD Kiev yönetimine on milyarlarca dolarlık silah yardımı sağladı ve NATO'daki müttefikleri de Washington yönetimini takip etti.

Burası Türk kıtası! Türkiye'nin yeni NAVTEX'i Yunan'ı ürküttü: Mavi Kablo Sistemi kuruyor Burası Türk kıtası! Türkiye'nin yeni NAVTEX'i Yunan'ı ürküttü: Mavi Kablo... Haberi Görüntüle

SAVUNMA KALKANI TAMAMLANDI

Rusya ve ABD'nin hamlelerine karşı sessizliğini koruyan Çin ise, savunma sanayiine yatırım yapmaya başladı. Ordusunu güçlendirmek için adımlarını sıklaştıran Çin ayrıca Tayvan üstünden ABD ile restleşmesine de devam etti. Çin'in restini gören ABD ise, tartışmalı Güney Çin Denizi etrafındaki ülkelerle teker teker anlaşıp Pekin yönetiminin etrafını sardı. 30 yıl sonra Amerikan birliklerinin ilk kez Filipinler'e dönüşünü sağlayan anlaşmayla, Şubat 2023 itibarıyla ABD’nin Güney Çin Denizi çevresinde oluşturmaya çalıştığı savunma kalkanı tamamlanmış oldu. 

Fransız generalin TB2 Bayraktar hazımsızlığı: Savaşın kralıydı ama... Fransız generalin TB2 Bayraktar hazımsızlığı: Savaşın kralıydı ama... Haberi Görüntüle

ÇİN'İN 2035 PLANI

Tüm bu gelişmeleden sonra ordusuna 2035 yılında patlak vermesi beklenen savaşa hazırlayan Çin, robotlardan oluşan bir ordu inşaa etmeye başladı. İngiliz basınına yansıyan haberlerde Çin'in önümüzdeki 10 yıl içinde denizaşırı görevlerde kullanmak üzere robot askerler ve yüksek teknolojili insansız hava araçlarına ilişkin şok edici planı ortaya çıktı. Senaryoya göre Çin 2035 yılında komşularından biri ile savaşa girecek, askeri uzmanlar bu komşunun Tayvan olacağını sıklıkla söylüyor. Söz konusu savaşta Çin, maliyetleri düşük tutmak insansız hava araçları ve robot askerleri kullanacak.

24 saatte iki MIG-29 yere çakıldı! Fransız bombardıman saldırısına cevap: İntikam alındı 24 saatte iki MIG-29 yere çakıldı! Fransız bombardıman saldırısına cevap:... Haberi Görüntüle

DAKİKADA 650 MERMİ

Öte yandan Çin'in bir süredir SİHA konusunda atılım gerçekleştirmeye çalıştığı bilinen bir gerçek. Söz konusu bağlamda ordu savaş alanına asker göndermeden bölgeyi adeta yok edebilecek bir drone ordusu üzerinde çalışıyor. Pekin yönetimi Drone'ların yanı sıra meskul mahal çatışmaları için de özel 'savaş köpekleri' üretmeye çalışıyor. Sızan bilgilere göre biyonik köpeğin hemen sırtına bağlanan silahtan dakikada 650 mermi ateşleniyor.

Rusya'dan krizi tırmandıracak füze çıkışı! Putin'den talimat gibi açıklama: 'Saldırı sistemleri üretmeliyiz' Rusya'dan krizi tırmandıracak füze çıkışı! Putin'den talimat gibi açıklama: 'Saldırı... Haberi Görüntüle

ÖLÜMCÜL İHA VE SİHA'LAR

Harbin Giant Eagle: Harbin BZK-005 olarak da bilinen "Dev Kartal", Çin'in aktif olarak kullandığı İHA'larından biridir. 'Dev Kartal' Pekin tarafından hem donanmada hem de hava kuvvetlerinde keşif amaçlı kullanıyor.

Bulut Gölgesi: Chengdu WZ-10 olarak da bilinen SİHA, hassas saldırı yeteneklerine sahip. WZ-10 yerdeki piyade ve zırhlı araçlar için tehlike yaratırken gözlem ve istihbarat sağlamak için de belirli ekipmanlara sahip.

Yükselen Ejderha: WZ-7 kodlu bu SİHA, düşman gemileri için adeta bir kabus niteliği taşıyor. Balistik ve seyir füzesi dahi taşıdığı belirtilen WZ-7 havadan keşif için de kullanılıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading