Ronaldo'dan zirve sinyali! EURO 2024'te aşılamayacak rekorlar bırakmaya hazırlanıyor

Ronaldo'dan zirve sinyali! EURO 2024'te aşılamayacak rekorlar bırakmaya hazırlanıyor

EURO 2024 öncesi son hazırlık maçında Portekiz, İrlanda Cumhuriyeti ile karşı karşıya geldi. Dünyaca ünlü yıldız Cristiano Ronaldo, gösterdiği performansla geceye damga vurdu. Ronaldo'nun attığı iki gol, Portekiz'in 3-0'lık galibiyetine önemli katkı sağladı. Performansıyla dikkatleri üzerine çekmekle kalmayıp aynı zamanda EURO 2024 için de adeta 'hazırım' mesajı verdi ve futbolseverlerin tüm merakını kırabileceği rekorlara odakladı.

Spor

12.06.2024, 11:09

EURO 2024 hazırlıkları kapsamında Portekiz Milli Takımı, son hazırlık maçında İrlanda Cumhuriyeti ile karşı karşıya geldi. Mücadelede, dünyaca ünlü yıldız Cristiano Ronaldo'nun muhteşem performansı damga vurdu.

Türkiye Karadağ maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Türkiye Karadağ maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Haberi Görüntüle

RONALDO'DAN TARİHİ PERFORMANS

Karşılaşmada 2 gol atarak tarih yazan Cristiano Ronaldo, müthiş golüyle "EURO 2024'e hazırım" mesajını verdi. Portekiz, zorlu mücadeleyi 3-0 kazanarak turnuva öncesi moral depoladı. Gollerin 18. dakikada Joao Felix, 50. ve 60. dakikalarda ise Cristiano Ronaldo'dan geldiği maç, Ronaldo'nun kariyerindeki 895. golü atmasıyla dikkat çekti.

TBF'de başkanlık seçimi rüzgarı! Türkiye Basketbol Federasyonu seçimi sonuçlandı: Yeni başkan kim oldu? TBF'de başkanlık seçimi rüzgarı! Türkiye Basketbol Federasyonu seçimi sonuçlandı: Yeni... Haberi Görüntüle

REKORLARA DOYMAYAN RONALDO

Cristiano Ronaldo, bu performansıyla Portekiz Milli Takımı'ndaki gol sayısını 130'a, kariyerindeki toplam gol sayısını ise 895'e çıkardı. Ayrıca, Avrupa Şampiyonası tarihinde 5 farklı turnuvada gol atan tek oyuncu olma unvanını taşıyan Ronaldo, EURO 2024'te bu rakamı 6'ya çıkarmayı hedefliyor. Turnuva tarihine 14 gol kaydeden Portekizli yıldız, 9 gollü Fransız Michel Platini ve 7'şer gol atan İngiliz Alan Shearer ile Fransız Antoine Griezmann'ı geride bırakmış durumda.

A Milli Takım'da flaş karar: İsmail Yüksek ve Mert Günok kadrodan çıkarıldı A Milli Takım'da flaş karar: İsmail Yüksek ve Mert Günok... Haberi Görüntüle

MAÇ SAYISINDA ZİRVEDE

Cristiano Ronaldo, 25 maçla Avrupa Şampiyonası'nda en çok forma giyen futbolcu olarak da öne çıkıyor. Onu 19'ar maçla Joao Moutinho ve Pepe takip ediyor. Avrupa Şampiyonası elemeleri dahil edildiğinde 64 karşılaşmaya çıkan Ronaldo, bu alanda da lider konumda. İtalyan Gianluigi Buffon (58) ve Hırvat Luka Modric (53) ise Ronaldo'yu izliyor.

Milli futbolcu Messi'nin gözüne girdi: dünya starı onu seçti Milli futbolcu Messi'nin gözüne girdi: dünya starı onu seçti Haberi Görüntüle

KIRILMASI BEKLENEN REKORLAR

Kariyeri boyunca birçok rekoru altüst eden 39 yaşındaki Ronaldo'nun, EURO 2024'te kırabileceği yeni rekorlar da bulunuyor. Şampiyonada gol atan en yaşlı oyuncu rekoru, şu an 38 yaş 257 günlükken gol atan Avusturyalı Ivica Vastic'e ait. Ayrıca, final maçında gol atan en yaşlı oyuncu rekoru, 34 yaş 71 günle İtalyan Leonardo Bonucci'ye; finalde görev yapan en yaşlı oyuncu rekoru ise 38 yaş 232 günle Alman Jens Lehmann'a ait. Ronaldo, bu rekorları da kırarak adını tarihe bir kez daha altın harflerle yazdırmayı hedefliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Spor


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading