Yandex Metrica

Sitede Ara

Ruanda propagandası tutmadı: '66 uçuşla sığınmacı getiriyorlar' yalanı DMM'ye takıldı

Ruanda propagandası tutmadı: '66 uçuşla sığınmacı getiriyorlar' yalanı DMM'ye takıldı

Muhaliflerin Ruanda provokasyonu çöktü! Asılsız iddialara DMM'den cevap geldi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), bazı basın yayın organlarından yer alan "Ruanda'dan turist sığınmacılar geliyor" ve "Pazar günü Ruanda'dan 66 uçuşla sığınmacı getiriyorlar" iddialarının gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Gündem

03.06.2024, 02:36

Dün bazı sosyal medya hesaplarında paylaşılan ve basın yayın organlarında yer alan "Pazar günü Ruanda'dan 66 uçuşla sığınmacı getiriyorlar" yalanlara cevap Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden (DMM) geldi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), bazı basın yayın organlarından yer alan "Ruanda'dan turist sığınmacılar geliyor" ve "Pazar günü Ruanda'dan 66 uçuşla sığınmacı getiriyorlar" iddialarının gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

DMM, bazı basın yayın organlarından yer alan "Ruanda'dan turist sığınmacılar geliyor" iddiasının manipülasyon içerdiğini belirti.

Asılsız iddialara ilişkin DMM'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Bazı basın yayın organlarında yer alan ve sosyal medyada paylaşılan, "Ruanda'dan turist sığınmacılar geliyor" iddiası kamuoyunu manipüle etmeye yönelik dezenformasyondur.

29 Mayıs 2024 tarihli ve 32560 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan, 'Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Ruanda Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Turizm Alanında İşbirliği Anlaşmasının Onaylanması Hakkında Karar'ın iddialarla herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır.

Yayımlanan karar yeni bir anlaşma yapıldığı için değil, 24 Haziran 2019 tarihinde yapılan ve süresi otomatik olarak yenilenen bir anlaşmaya binaen yayımlanmıştır.

24 Haziran 2019 tarihinde Ruanda Cumhuriyeti ile mevcut dostluk ilişkilerini güçlendirmek amacıyla turizm alanında işbirliği anlaşması imzalanmıştır. Anlaşmanın 11. maddesinde, taraflardan birinin anlaşmayı feshetme niyetini karşı tarafa bildirmemesi durumunda 5'er yıllık sürelerle otomatik olarak yenileneceği belirtilmiştir.

"Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Ruanda Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Turizm Alanında İşbirliği Anlaşması"nın yürürlüğe girmesi ile turizm alanındaki iş birliğinin arttırılması, turizm sektöründe yatırım ve girişimlerin teşvik edilmesi, sektördeki paydaşların eğitime tabi tutulması gibi konularda ülkeler arası hukuki zemin oluşturulmuştur.

Turizm alanında ülkelerle yapılan işbirliği anlaşmaları, Türkiye'nin küresel anlamda ekonomik, ticari ve siyasi ilişkilerinin gelişmesine katkı sağlamakta ve orta/uzun vadede etkinliğinin artmasına zemin oluşturmaktadır.

28 Şubat zihniyetine devam: Emaar AVM’de iş başvurusunda başörtüsü skandalı! 28 Şubat zihniyetine devam: Emaar AVM’de iş başvurusunda başörtüsü skandalı! Haberi Görüntüle

"66 UÇUŞLA SIĞINMACI GETİRİYORLAR" İDDİASINA YALANLAMA

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), bazı basın yayın organlarından yer alan "Pazar günü Ruanda'dan 66 uçuşla sığınmacı getiriyorlar" iddiasının gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

DMM, bazı basın yayın organlarından yer alan "Pazar günü Ruanda'dan 66 uçuşla sığınmacı getiriyorlar" iddiasının manipülasyon içerdiğini belirti.

DMM'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan ve basın yayın organlarında yer alan, "Pazar günü Ruanda'dan 66 uçuşla sığınmacı getiriyorlar" iddiası doğru değildir.

Bir bilet satış sitesinden alınan görüntü, kamuoyunu manipüle etmek amacıyla çarpıtılmaktadır.

Bahse konu uçuşlar, Ruanda'dan doğrudan İstanbul'a yolcu taşıyan uçaklar değil, görüntüde de görüldüğü üzere aktarmalı uçuşlardır.

Örneğin, Ruanda'nın Kigali Uluslararası Havalimanı'ndan 2 Haziran Pazar günü saat 09.10'da kalkan Qatar Airways uçağı, aynı gün 12.40'da Nijerya'nın Murteala Muhammed Uluslararası Havalimanı'na inmektedir. Akşam 18.35'te Katar'ın Hamad Uluslararası Havalimanı'na uçan uçak, 3 Haziran 07.50'de de Sabiha Gökçen Havalimanı'na doğru uçuşa geçmektedir. 

Aktarmalar sırasında yolcu değişimi devam etmektedir. Ruanda'dan uçağa binen bir kişi, Nijerya'da, Nijerya'dan binen ise Katar'da inebilmektedir. 

Yine farklı lokasyonlara gidecek yolcular da İstanbul Havalimanı üzerinden aktarma yapabilmektedir. 2 Haziran'da Ruanda’dan İstanbul'a uçan THY uçağı, İngiltere'nin Heathrow Havalimanı'na giden aktarmalı uçaktır.

Bahse konu tarihte Kigali'den İstanbul'a sadece 1 adet direkt uçuş bulunmaktadır.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading